AKDENİZLİ ÇOCUKLAR, 10 KASIM RUHUNU ATATÜRK EVİ’NDE YAŞADI

Akdeniz Belediyesi öncülüğünde çocuklar, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti.

Güncel Yayın: 09 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.11.2023 19:04:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi öncülüğünde çocuklar, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Güneş ve Karaduvar Kültür ve Sanat Evleri’ndeki kreş sınıfı ve oyun odasının minikleri, 10 Kasım ruhunu Atatürk Evi’ni gezerek yaşadı. Çocuklar, öğretmenlerinin eşliğinde Atatürk Caddesi’nde yer alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 20 Ocak 1925 tarihinde Mersin’e geldiğinde konakladığı Mersin Atatürk Evi Müzesi’ni gezdi. Evin odalarını, Atatürk’ün kullandığı eşyaları, araç gereçleri ve uyuduğu yatağı ilgiyle inceleyen küçük öğrenciler, bir taraftan da öğretmenlerinin verdiği bilgileri dinledi.  

Çocuklardan anlamlı sözler

Atatürk’ün Mersin’e geldiğinde kaldığı evi görerek duygulu anlar yaşayan Akdenizli çocuklar ise şiirler okuyarak; “Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor”; “Atatürk’ü unutmayacağız”, “Atam izindeyiz” “Hiçbir lider bu kadar övgüye layık olmadı”, “Atam seni çok özledim” gibi cümlelerle duygularını dile getirdi. Konuşmaların ardından çocuklar ellerindeki siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

“Çocuklarımıza küçük yaşta bu duyguyu yaşatabilmek bizim için gurur”

Karaduvar Kültür ve Sanat Evi kursiyerlerinden Başak Fesli, çocuklarıyla birlikte Mersin Atatürk Evi’ne geldiklerini ifade ederek; “Atamızın hem anılarını hem kullandığı eşyaları görerek, bire bir o duyguları yaşadık. Çocuklarımıza küçük yaşta bu duyguyu yaşatabilmek bizim için ayrı bir gurur. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Atatürk’ü unutmadık kalbimizde yaşatıyoruz.  Böyle bir etkinlik düzenlediği için Başkanımız Mustafa Gültak’a teşekkür ederiz” dedi. Karaduvar Kültür ve Sanat Evi kursiyerlerinden Gamze Fesli ise çocuklara bu duyguyu yaşatmak için güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini kaydederek Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.