MERSİN ATIKSU YÖNETİMİ VE EKOLOJİK DENGE PROJESİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, IFC ve EBRD Ortak Kredi/Hibe Destek Projesi kapsamında IFC (Uluslararası Finans Kurumu) yetkilisi Marco Sorge tarafından makamında ziyaret edildi.

Güncel Yayın: 23 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 23.01.2024 21:32:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, IFC ve EBRD Ortak Kredi/Hibe Destek Projesi kapsamında IFC (Uluslararası Finans Kurumu) yetkilisi Marco Sorge tarafından makamında ziyaret edildi. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 6 Atıksu Arıtma Tesisi ve 3 Derin Deniz Deşarjı projesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Metro projesine yönelik kredi ve hibe destekleri hakkında görüşen Başkan Seçer, Mersin genelinde yapılması planlanan önemli projeleri de IFC yetkilisiyle paylaştı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, IFC ve EBRD Ortak Kredi/Hibe Destek Projesi kapsamında IFC (Uluslararası Finans Kurumu) yetkilisi Marco Sorge tarafından makamında ziyaret edildi. Başkan Seçer,  IFC yetkilisiyle MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 6 Atıksu Arıtma Tesisi ve 3 Derin Deniz Deşarjı projesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Metro projesine yönelik kredi ve hibe desteklerini görüştü. IFC yetkilisi Sorge, Mersin genelinde planlanan projeler hakkında da detaylı bir şekilde bilgilendirildi.
Mersin’de birçok yeni proje daha hayata geçmeye başlayacak
Ekonomik büyümeyi desteklemek, ülkelerin reformlarına katkıda bulunmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için çeşitli projelere yatırım yapan IFC ve EBRD, Mersin’de de birçok projenin hayata geçmesiyle ilgili Büyükşehir’e katkı sağlayacak. Bu kapsamda başlayacak projeler için MESKİ’ye toplamda 70.7 milyon avro kredi/hibe sağlaması planlanarak, 35 milyon Avroya kadar EBRD kredisi, 5 milyon Avroya kadar CTF imtiyazlı kredisi, 30 milyon avroya kadar diğer finans kuruluşları kredisi ve 0.70 milyon avroya kadar da Donörlerden Teknik İşbirliği Hibeleri olmak üzere toplamda 70,7 Milyon Avro’ya kadar olan dış finansman konusunda mutabakat sağlandı.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirecek. EBRD ve IFC tarafından sağlanacak finansman ile; Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı, Silifke 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Karaduvar 2.Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Çeşmeli Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı, Bozyazı Derin Deniz Deşarjı projeleri için toplam 70.7 milyon avro kredi/hibe kullanacak. Projelerin ihalelerinin ise kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.