Tarsus TSO Meclis Toplantısı Agropark’ta yapıldı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Türkiye’nin ilk tarım ihtisas teknoparkı olan Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yapıldı. Toplantı gündeminin yanı sıra Mersin Agropark’taki yatırım durumları da

Güncel Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 09:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Türkiye’nin ilk tarım ihtisas teknoparkı olan Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yapıldı. Toplantı gündeminin yanı sıra Mersin Agropark’taki yatırım durumları da değerlendirildi.

Tarsus’ta kurulan Türkiye’nin İlk Tarım ve Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi olan Mersin Agropark, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine ev sahipliği yaptı. Tarsus TSO’nun Nisan Ayı Meclis Toplantısı Başkan Hüsnü Yağcı yönetiminde düzenlenen toplantıda gerçekleştirildi. Gündem konularının görüşüldüğü toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, aylık faaliyet ve hedefler konusunda Meclisi bilgilendirdi. Aynı zamanda Mersin Agropark A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini görevini de yürüten Başkan Koçak, Mersin Agropark'ta gelinen durum hakkında bilgi verdi. Daha sonra yerinde inceleme yapma imkânı bulundu.

TAHSİSLER BAŞLADI

Tarsus’a bağlı Alifakı ve Reşadiye Mahallelerinde yaklaşık 800 dekar arazi üzerinde yerleşim çalışmaları devam eden Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Mersin Agropark) 1.200 metrekare alan üzerine kurulan ve toplam 3.600 metrekare kapalı alanı olan ofislerin bulunduğu bina inşaatı tamamlandı. Tamamlanan ofisler ve uygulama bahçeleri AR-GE firmalarına kapılarını açtı, girişimcilere yer tahsisi başladı. Tarım alanında faaliyet gösteren veya bu alanda girişimde bulunmayı planlayan firmalar Agropark’a davet ediliyor.

NELER ÜRETİLECEK?

Mersin Agropark’ta milli tohum geliştirme ve bitki ıslahı başta olmak üzere nano teknoloji, tarımsal modern biyoteknoloji, modern sera teknolojileri ve topraksız yetiştiricilik, gıda işleme, sanayi ürünleri geliştirme, farklı şartlara uyum sağlayabilecek anaç ırk yapma, bitki koruma teşhis ve mücadele yöntemleri geliştirme, bitkisel atıkların değerlendirilmesi gibi birçok alanda çalışma yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.