BAŞKAN BOZDOĞAN: “TARSUS'UN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Tarsus Belediye Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere katıldığı canlı yayın programında Tarsus'un son durumunu anlattı.

Güncel Yayın: 27 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 27.06.2023 23:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Tarsus Belediye Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere katıldığı canlı yayın programında Tarsus'un son durumunu anlattı. Tarsus Belediyesi’nin devam eden proje ve çalışmalarının da anlatıldığı programda Başkan Bozdoğan soruları yanıtladı. 30 yıldan fazla Tarsus’a hizmet ettiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, Tarsus’un haklarını alacağını dile getirdi.

Gazeteciler Okan Çalışkan ile Mustafa Erdoğan’ın sunduğu  “Enine Boyuna’’ programına konuk olan Tarsus Belediye Dr. Haluk Bozdoğan, canlı yayında Tarsus’a kazandırdığı çalışmaları, plânladığı projeleri ve tüm gelişmeleri konuştu.

“TARSUS’UN HAKLARINI ALACAĞIZ “

Tarsus için çalışmalarına, yatırım ve projelerine son hızla devam ettiklerini ifade ederek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Benim tek amacım Tarsus, ben başka bir şey düşünmüyorum. Kentimize 30 yıldan fazla hizmet ettim, halkımı iyi biliyorum. Bunu söylemekten asla vazgeçmeyeceğim, Tarsus il olursa yaşam kalitesi artar, ekonomik açıdan rahatlar, insanlar mutlu olur. Mersin’in hakları var, Adana’nın hakları var, ben de Tarsus’un haklarını biliyorum. Unutmayın ki siyaset ikinci adımda kalır, birinci adım Tarsus’un menfaatidir. Ben 2019'da göreve geldiğimde Tarsus Belediyesi borçlu bir belediyeydi. Her zaman eleştiriyi kabul ederiz ancak bir belediye olarak Türkiye’de kredi limitinde ilk beşteyiz. Bu belediye nerelerden buralara taşındı. Bu başarının bir devam hikâyesi vardır.” şeklinde ifade etti.

“BEN ADAY OLACAĞIM ÇÜNKÜ BU KENTİN İL OLDUKTAN SONRA TOPARLANMASI GEREKİYOR”

Ben aday olacağım çünkü bu kentin il olduktan sonra toparlanması gerekiyor. Tarım, sanayi, lojistik, istihdam.. Tarsus’a şu an 3 ana yerde otel yatırımları yapılıyor. Yat limanı yapılacak yine aynı şekilde. Çok yüksek rakamlarda turist girişi olacak kentimize. Esnafımız kazanacak, halk kazanacak. Bunlar kentimiz için yapılan hizmetler,  adımlar ve iş birlikleridir. Tarsus'ta bu kadar önemli başarılı çalışmaları 2-3 yıllık çalışma ile zirveye ulaştıracağız. “ ifadelerini kullandı.

“BİZ HALKIMIZA BİR SÖZ VERDİK”

Başkan Bozdoğan son günlerde basında yine sıkça yer alan Tarsus Plajı Projesi hakkında konuşarak, “ Ben bir belediye başkanı olarak Tarsus Halkı’na şu sözü verdim, yazın plajınıza kavuşacağız dedim. Plajın arka tarafına 30 yıl ekim yaptılar, kim yaptı belli yandaşlar yaptı, işgal ettiler, ücret alınmadı. Buraya müdahale etmesi gereken merci kamu kurumlarıdır, kaymakamlık ve valiliktir. Topraklar işgal edildi, kimse müdahale etmedi. Ancak doğal sit alanı dedikleri yerde halkımıza proje yapacak olsak hemen Adana Anıtlar Kurulu’na gideceksiniz diyorlar. Ekim yapan insanları valilik görmedi, kimse görmedi mi? Biz de çağırdık, buranın tahsisi Tarsus Belediyesi’nin gelin burayı boşaltın dedik. Marul ekili başkanım, kaldıralım söz dediler. Kameralarda kayıtlar var. Ardından biri çıkıp ben karpuz ektim, Mayıs sonu bekleyelim dedi, tamam dedik. Sonra bir baktık ki kaldırır kaldırmaz alana fıstık ekmişler. Orayı süren biz değiliz, bu işler hadi sürelim demekle olmuyor, bir kanunu var, evrakı var. Kaymakamlık gerekeni yaptı. Biz halkımıza söz verdik, bu alan hizmet alanı dedik. Tarsus Belediyesi’nin projesi başlayacak dedik. Vatandaşımızın plaj hayali var, ümidi var.  Bir kişinin cebine para girecek diye ben halkımızın plaj ümitlerini yok edemem. Mobil tuvaletler geldi, beğenmedim çünkü orada çok modern olması gerekiyor. Plaja koyacağımız lavabolar çok modern olmak zorunda. Burada elimizdekilerin çoğunu kullanıyoruz. Ama bir an önce bazı yetki ve izinlerin bitmesi gerekiyor.” dedi.

“TARSUS’U İKİYE BÖLDÜRMEYECEĞİZ DİYE SÖZ VERMİŞTİK”

Tarsus’a kaderini değiştirecek tren yolu projesine değinen Başkan Bozdoğan “Tarsus’u ikiye böldürmeyeceğiz diye söz vermiştik.  2.700 metrelik alan tamamen alttan geçecek. Taksim Meydanı gibi çok büyük bir meydana kavuşulacak. Tarsus nefes alacak. Artık Tarsus’un ulaşım konusundaki bu netliği o kadar çok mutlu edecek ki. Tarsus’un ihtiyacı olan yeşil alanları artırmak, çünkü daha sağlıklı bir kente gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DERE YATAĞINA KURULAN EVLER İÇİN YOLLAR YAPTIM”

Tarsus’ta meydana gelen sel sonrası son durumdan bahseden Başkan Bozdoğan “Daha önce dere yatağına kurulan ve selde hasar alan evler için yollar yaptım. Köprüler yaptım, çokta zoruma gitti oradaki vatandaş ucuz diye bu evleri almış. Bu insanlar ev sahibi olacak diye bu yerler yapılırken öbür tarafa bakıyorum, bu nasıl denetim. Zamanında çok büyük hatalar yapılmış.” dedi.

“TARSUS TARIMDA CİDDİ BİR KENT”

Tarsus’un tarihine ve tarımına yönelik çalışmalar yaptığına değinen Başkan Bozdoğan “Kubat Paşa yıllarca kiralanmış, çorba çıkartılmış. Biz göreve geldiğimizde çok güzel çalışma yaptık. Buranın bir müze şeklinde Tarsus’un kültür evi olmasını sağladık. Şu an müzeden daha çok ziyaretçimiz var. Kubat Paşa’nın değerini o kadar çok biliyoruz ki, zamanında elimizden almaya çalıştılar. Yeryüzü Pazarı şu an dünyada üçüncü sırada. Biz birincide olacağız. Tarsus tarımda ciddi bir kent. Artık yarı tarımdan bahsetmeyeceğiz, biyo-dinamik tarımdan bahsedeceğiz demiştik. Yani hormonsuz tarımdan. Kovid çıktığında herkes hormonsuz yiyeceklerin ne kadar önemli olduğunu anladı. Bu yıl Yeryüzü Pazarı şu kararı aldı, “dünyada biyo-dinamik” dedi.  4 yıl önce söylediğimiz sözün gerçekleşecek olması bana göre öngörünün bir sonucu.” şeklinde ifade etti.

 “İL OLDUĞUMUZ ZAMAN BİZ BİZE YETERİZ”

Başkan Bozdoğan Tarsus’un il olması gerektiğini söyleyerek “Tarsus Belediyesi’nde ki paralar halkın parası. Bunları pozitif, olumlu, doğru yerde kullanmak gerekiyor. Elbette ki bu kentin ekonomik olarak yüksek seviyeye çıkmasının tek yolu bu kentin il olmasıdır. Kim ne derse desin.  İl olduğumuz zaman biz bize yeteriz.” diye ifade etti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TARSUS’UN ÖNÜNÜ AÇACAK”

İsmetpaşa Mahallesi’nin son durumu hakkında soruları cevaplandıran Başkan Bozdoğan “Komisyondan çıktı, oy çokluğuyla geçti ve kamulaştırma yapıldığı gün ben halkıma söz vermiştim. Anında temelini açacağım. Hükumetin şu an da verdiği kira paraları bitmek üzere. Ama ne olursa olsun oradaki hatalar, TESKİ’deki yapılan yanlışlar Tarsus Belediyesi’ni bağlıyor. Bu vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 18 ay şirket adına vereceğiz. Kimse bunun önünün kesmesin. Bu kentsel dönüşüm Tarsus’un önünü açacak.” diye belirtti.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL RAMAZAN AYI’NDA YİNE 1 TL”

Önümüzdeki yıl Ramazan Ayı için müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan “İkinci ekmek fabrikasının açılışını yapacağız. Bunun arkasına üçüncü olsun olmasın halka soracağız. Halk istiyorsa yapacağım. Ben istiyorum ki Türkiye’nin en ucuz ekmeğini Tarsus yesin. Buğdayımızı kendimiz yetiştiriyoruz, unumuzu kendimiz, ekmeği de kendimiz. Bizim fiyatımız değişmeyecek. Vatandaşımıza ucuz fiyattan ekmeği vereceğiz. Hatta size güzel bir haberde vereyim önümüzdeki yıl Ramazan Ayı’nda yine 1 TL olacak. Tarsus il olsun, su 10-15 kuruş. Bu su memleketin suyu.” diyerek hizmetlerine devam edeceğini söyledi.

BAŞKAN BOZDOĞAN KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Kurban Bayramı ile ilgili konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Herkesin bayramını canı gönülden kutluyorum. Sevdiklerinizle dostlarınızla huzurlu bayramlar yaşarsınız. Allah bir daha bize kötü günleri sel gibi deprem gibi yaşatmasın. Halkımızın gerek sağlığı gerekse ruhsal olarak mutluluğu her evde her ocakta bulunsun, herkesin bayramı kutlu olsun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.