BAŞKAN SEÇER, KAPILAR PROJESİ'NİN İNŞAAT SAHASINDA İNCELEMELRDE BULUNDU

Başkan Vahap Seçer, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'ni ziyaret ederek, Kapılar Projesi’nin son durumu hakkında bilgi alıp, projenin inşaat sahasını inceledi.

Güncel Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 14:46:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Başkan Vahap Seçer, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'ni ziyaret ederek, Kapılar Projesi’nin son durumu hakkında bilgi alıp, projenin inşaat sahasını inceledi.

Başkan Seçer, projenin, Mersin’in doğu girişinde yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için son derece önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Aslında uzun yıllardır beklenen, planlanan bir çalışma. Bizim de katkılarımızla bize nasip olacak. Bu ayın sonunda yapılacak açılışla kapılar tamamen faaliyete girmiş olacak” dedi.

Mersin’in doğu girişinde özellikle Liman B Kapısı’ndan limana giriş yapan yük taşıtlarının trafiğe büyük sorun yarattığını belirten Seçer, “Kentin görüntüsü açısından da estetiği açısından da çok hoş görüntüler vermiyordu. Bunu ortadan kaldırma amacıyla bu çalışmalar gerçekleşti. B Kapısı’ndan taşıtların girmesi ortadan kalkınca Mersin'in doğu girişi de rahatlamış olacak” diye konuştu.

Proje tamamlandığında Büyükşehir’in de hızla çalışmalara başlayacağını aktaran Seçer, “Biz de Mersin'in doğu girişine yaraşır bir şekilde bir düzenlemeyle yeni bir bulvar yapıp, güzel bir giriş haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'ni (MIP) ziyaret ederek, Kapılar Projesi’nin son durumu hakkında bilgi alıp, projenin inşaat sahasını inceledi.

Ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, MIP Kamu İşleri Komite Başkanı Nuri Peker, MIP Kurumsal İletişim Müdürü Sevda Onbaşlı,  Proje Müdürü Serkan Mahmutoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde yer aldı.

MIP tarafından yapımı devam eden ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen Kapılar Projesi hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Seçer, ardından proje sahasında teknik gezi gerçekleştirdi.

Seçer: “Uzun yıllardır beklenen, planlanan bir çalışma”

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, projenin, Mersin’in doğu girişinde yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için son derece önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Kentin trafiğinin rahatlaması açısından bizim de son derece önemli bulduğumuz bir çalışma gerçekleşmiş olacak. Aslında uzun yıllardır beklenen, planlanan bir çalışma. Nihayetinde bizim de katkılarımızla bize nasip olacak. Bu ayın sonunda yapılacak açılışla kapılar tamamen faaliyete girmiş olacak” dedi.

“Mersin'in doğu girişi rahatlamış olacak”

Mersin’in doğu girişinde özellikle Liman B Kapısı’ndan limana giriş yapan yük taşıtlarının trafiğe büyük sorun yarattığını belirten Seçer, “Kentin görüntüsü açısından da estetiği açısından da çok hoş görüntüler vermiyordu. Bunu ortadan kaldırma amacıyla bu çalışmalar gerçekleşti. Liman işletmeleri bu konuda da faaliyetini süratli yaptı. Bazı istem dışı koşullardan gecikmeler oldu ama hummalı bir çalışma hala devam ediyor. Bu ayın sonunda herhangi bir aksilik olmazsa kapılar açılmış olacak ve artık Liman Caddesi’nden, B Kapısı’ndan taşıtların girmesi ortadan kalkınca Mersin'in doğu girişi de rahatlamış olacak” diye konuştu.

 

Proje tamamlanınca Büyükşehir hızla çalışmalara başlayacak

Proje tamamlandığında Büyükşehir’in de hızla çalışmalara başlayacağını aktaran Seçer, “Biz de Mersin'in doğu girişine yaraşır bir şekilde bir düzenlemeyle yeni bir bulvar yapıp, güzel bir giriş haline getireceğiz ve artık Mersin’in doğu girişinde de trafik sorunu ortadan kalkmış olacak. Liman kenti Mersin’imiz için de, Mersin için önemli olan liman için de çok önemli bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha nice güzel projeleri birlikte gerçekleştirmek dileğiyle” ifadelerine yer verdi.

Mahmutoğlu: “Liman dışında artık Liman araçlarını görmeyeceğiz”

Başkan Seçer’i bilgilendiren Kapılar Projesi Müdürü Serkan Mahmutoğlu ise, proje dâhilinde Liman’ın bütün girişlerini bir noktaya toplayacaklarını ve bu sayede şehir trafiğinden Liman trafiğini ayırabileceklerini belirtti. D400 Karayolu’ndan artık tırların geçmeyeceğini söyleyen Mahmutoğlu, “K4 Kavşağı’ndan itibaren bütün Liman’a giriş yapılacak olan araçları yeni yaptığımız yaklaşım yolundan içeri almaya başladık. Şu anda genel kargomuzun tamamı oradan gelmeye başladı ve yeni kapılarımızı kullanmaya başladılar. Köprümüzün bu ay içerisinde bitmesini planlıyoruz. Bittiği zaman bütün konteyner trafiğini de yine yaklaşım yolundan içeri aldığımız zaman Liman dışında artık Liman araçlarını görmeyeceğiz. Bütün araçlar bu yolu kullanıyor olacaklar” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.