2023 yılı İnsan Hakları Lalesi Ödülü, Hülya Gülbahar'a verildi.

Dünyada ve ülkemizde bir yandan cinsiyet eşitliği karşıtlığı beslenirken, diğer yandan eşitlik ve özgürlük için ortak mücadeleler güçleniyor.

Güncel Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 11:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Dünyada ve ülkemizde bir yandan cinsiyet eşitliği karşıtlığı beslenirken, diğer yandan eşitlik ve özgürlük için ortak mücadeleler güçleniyor. Türkiye’de ortak mücadelenin örgütlendiği pek çok kadın grubunun ve son olarak Eşitlik İçin Kadın Platformu - EŞİK’in kurucuları ve emektarları arasında yer alan Avukat Hülya Gülbahar, 2023 İnsan Hakları Lâlesi ile ödüllendirildi. Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nca dünya çapında belirlenen insan hakları savunucuları arasından seçilen Gülbahar ödül töreninde yaptığı konuşmada “Bütün Türkiyeli kadınların o bitmeyen eşitlik mücadelesinin bir parçası olduğum için hepimize verilmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kadınlarına verilmiş bir ödül olarak değerlendiriyorum” dedi. Mücadele gücümüze güç katan Hülya Gülbahar’ı kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Hayatın her alanında eşitlik, özgürlük, adalet ve barış mücadelesinin önüne her türlü zorluk ve zorbalığın çıkarıldığı 2023 yılının sonunda gelen bu ödül; hayatları, hakları ve hayallerinden asla vazgeçmeyen kadınlar olarak bizler için yeni yıl armağanı oldu.  Duyduğumuz gurur ve sevinci; kurucu bileşenlerimizden Eşitlik İzleme Kadın Grubu, EŞİTİZ’in konuyla ilgili açıklaması ile birlikte paylaşıyoruz.

2023 yılı İnsan Hakları Lalesi Ödülü, Hülya Gülbahar'a verildi. Ödül Türkiye'de bir ilk.

Eşitlik İzleme Kadın Grubu - EŞİTİZ de dahil olmak üzere pek çok kadın grubunun kurucuları arasında yer alan ve Eşitlik İçin Kadın Platformu - EŞİK’in kurulmasına çok emek veren Avukat Hülya Gülbahar, dünya çapında belirlenen insan hakları savunucuları arasından seçilerek 2023 İnsan Hakları Lâlesi ile ödüllendirildi.

İnsan Hakları Lâlesi, Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nca her sene çeşitli ülkelerden yapılan seçimlerde finale kalan 10 ayrı insan hakları savunucusuna veriliyor. Daha sonra, 10 hak savunucusu içinden önce ilk 3 kişi, son olarak da büyük ödülün sahibi belirleniyor. Dünya genelinde insan haklarını koruma, ilerletme ve farkındalık yaratma çalışmalarını desteklemek amacıyla verilen ödülün 2023 yılında sahibi Hülya Gülbahar oldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.