Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir uluslararası anlamda konuşuluyor, markalaşıyor.”

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından düzenlenen programda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “2022 ve 2023 yıllarında Avrupa triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptı

Güncel Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 16:19:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından düzenlenen programda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “2022 ve 2023 yıllarında Avrupa triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptık. Yüzlerce sporcuyu kentimizde ağırladık. 20-21 Nisan’da Dünya paratriatlon yarışları ve Avrupa gençler kupası yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Dünya Triatlon Federasyonunun etkinlik takviminde şu anda marka kentlerin yanında Yenişehir var, Mersin var.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer ile CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ile birlikte Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) tarafından düzenlenen programa katıldı. MERTİD Başkanı Hamit İzol ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin’in yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

“Yenişehir’e, Mersin’e dünyanın her yerinden sporcular geliyor.”

2019 yılında Mersin’de ilk kez bir triatlon yarışı düzenlediklerini ve ardından Avrupa yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Özyiğit, Nisan ayında Dünya yarışlarını Mersin’e taşıyacaklarını söyledi. Başkan Abdullah Özyiğit, “Kentimiz yüksek bir potansiyele sahip. Tarihi, doğal güzelliği, yüksek üretim kapasitesi ile ülkemizde ekonomiye can veren kentlerden biri. Bir kentin marka kent olması, tanınırlığının artması belli girişimlerle olur. Gerek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek biz, bu yönde çalışmalarımız oldu. 2019 yılında ilk kez Mersin’de bir triatlon yarışı düzenledik. O zamana kadar kimse Mersin’de triatlon sporunu konuşmuyordu. 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa triatlon yarışlarına ev sahipliği yaptık. Yüzlerce sporcuyu kentimizde ağırladık. 20-21 Nisan’da Dünya paratriatlon yarışları ve Avrupa gençler kupası yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Sporcuların rezervasyonları başlamıştır. Dünya Triatlon Federasyonun etkinlik takviminde şu anda marka kentlerin yanında Yenişehir var, Mersin var. Bu ne anlama geliyor? Yenişehir’e, Mersin’e dünyanın her yerinden sporcular geliyor. Yenişehir uluslararası anlamda konuşuluyor, markalaşıyor. Mersin’e bütüncül bir kazanç sağlıyor. Esnaf da iş yapıyor, oteller de doluyor. Kentin marka değeri de artıyor.” diye konuştu.

“Avrupa’nın en büyük basketbol kulüpleri yıllardır Mersin’e geliyor”

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK)’nü de örnek gösteren Başkan Özyiğit, “ Çukurova Basketbol Kulübü. Bir Mersin, bir Yenişehir takımı. Türkiye’nin 1. numaralı liginde ve Avrupa’nın en büyük kupasında, Belediyemizin de desteğiyle mücadele ediyor. Geçen yıl Avrupa’da ikinci olduk. Bu yıl kupayı kazanmak istiyoruz. Çarşamba günü maçını kazandığı takdirde dörtlü finallere kalacak. Ve büyük ihtimalle dörtlü finaller Mersin’e yapılacak. Avrupa’nın en büyük basketbol kulüpleri yıllardır Mersin’e geliyor. Bu Mersin’in tanıtımı açısından çok kıymetli.” dedi.

“50 farklı ilden 4 bin 500 sporcu Yenişehir’e geldi. Aileleriyle birlikte bu sayı 7 bini buldu. Silifke’deki oteller bile doldu.”

Ortak çalışma ve iş birliği vurgusu yapan Başkan Abdullah Özyiğit, şunları söyledi: “2022 yılında Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezimizde Voleybol Festivali düzenledik. 50 farklı ilden 4 bin 500 sporcu Yenişehir’e geldi. Aileleriyle birlikte bu sayı 7 bini buldu. Silifke’deki oteller bile doldu.

Karşılıklı bir sinerji oluşuyor. Kentimizi el birliğiyle ileriyi taşıyacağız. Bu çalışmaları yaparken el birliğiyle hareket etmemiz çok önemli. Birbirimize destek olmamız gerekiyor.” Başkan Özyiğit son olarak “Ülkemizin, ekonomimizin gidişatı belli, buna ‘dur’ demek istiyorsak seçimlerde gerekli tavrı göstermeliyiz. Sandıkta gerekli uyarıyı yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer de yaptığı konuşmada Büyükşehir olarak olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı ve iş birliği vurgusu yaptı. Başkan Seçer, “Belediye, sivil toplum, bürokrasi, Ankara ilişkilerini ortaklaşa götürmemiz lazım. İlişkilerin koptuğu, siyasi gerginliklerin olduğu noktada Mersin yatırımları ve işler gecikiyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.