Mersin il/ilçe Oda/Borsaları Müşterek toplantısında buluştu.

Mersin il/ilçe Oda/Borsaları Müşterek toplantısında buluştu.

Güncel Yayın: 24 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2023 17:57:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin il/ilçe Oda/Borsaları Müşterek toplantısında buluştu.

Mersin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Genel Sekreterlerinin birlikte katıldığı toplantı 5174 sayılı Kanunun 99. Maddesine istinaden Mersin TSO ‘da gerçekleşti.

Toplantıda; Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke özellikle Lisanslı depolarda depolanarak Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) oluşturulan ürünlerde üretici ve tacirlere uygulanan muafiyetlerin 2023 sonu itibariyle sonuna gelindiğini belirterek gıda güvenliği ve lisanslı depoculuğun sürdürülebilirliği açısından belirtilen muafiyetlerin Hazine ve Maliye Bakanlığınca 5 yıl süreyle uzatılması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz ise, iç piyasada üretim ve imalat yapan sektörlere de teşvik mekanizmasının çalıştırılmasını, üretim olmazsa ekonomik gelişmeden bahsedilemeyeceğine değinerek reel sektörün hareketliliği için teşvik mekanizmasının iç piyasa aktörlerine kolay ve ulaşılabilir hale getirilmesini önerdi.

Mersin İli Oda/Borsa Başkanları müşterek toplantıda bir araya geldiği toplantıda ekonomide, ticarette, lojistikte bölgenin sorunlarını gündeme getiren başkan ve yönetim kurulu üyeleri yapılabilecek çalışmalar ve yürütülebilecek ortak konuları ele aldı.

Toplantıya Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz , Yönetim Kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz ile Genel Sekreter Hasan Şanlı’da katıldı.

Bölgesel konular haricinde gündeme dair konularında istişare edildiği toplantıda Borsa olarak 8 konuda talep iletildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.