BAŞKAN SEÇER, “ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU’NA TÜM HALKIMIZI BEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sports TV’de Gazeteci Yeliz Karakaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Running’ programına konuk oldu.

Güncel Yayın: 21 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 21.10.2023 11:13:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sports TV’de Gazeteci Yeliz Karakaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Running’ programına konuk oldu. Seçer, 22 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan ‘15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na tüm sporcu ve vatandaşları davet ederek, Büyükşehir olarak hayata geçirdikleri sportif faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yurt içi ve yurtdışından herkesi maratona davet eden Seçer, “Bu tip etkinlikler sadece bir müsabaka ya da yarışmadan ibaret değil. Temel gayesi insanları bir araya getirmek” diye konuştu.

Yarı maratonu her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini ancak bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı olması dolayısıyla özel bir anlamı olduğunu ifade eden Seçer, “Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılı bizim için önemli bir yıl” diyerek Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında birçok sportif, sanatsal ve kültürel etkinliği hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam edeceklerini vurguladı.

İlk görev sürelerinde olduğu gibi ikinci 5 yıllık görev sürelerinde de spora ve sporcuya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Seçer, ikinci 5 yıllık görev süreklerinde de Mersin’in spor kenti olma hüviyetine önemli katkılar yapacaklarını kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sports TV’de Gazeteci Yeliz Karakaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Running’ programına konuk oldu. Programda konuşan Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde 22 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan ‘15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na tüm sporcu ve vatandaşları davet ederek, Büyükşehir olarak hayata geçirdikleri sportif faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Amacımız; medeniyetlerin beşiği Tarsus’ta o ambiyansı yaşatmak”

Dünyanın en kadim kentlerinden birisi olan Tarsus’un, muazzam bir tarihi ve kültürel birikime de sahip olduğunu vurgulayan Seçer, “Amacımız; tarih ve kültür kokan medeniyetlerin beşiği Tarsus’ta o ambiyansı yaşatmak, sporculara, Halk Koşusu’na katılan halkımıza ve oraya yarışmaları izlemeye gelen yurttaşlarımıza o havayı teneffüs ettirmek” dedi. Bu yıl 15.’si gerçekleştirilecek yarı maratona geçtiğimiz yıl 3 binin üzerinde insanın katıldığını hatırlatan Seçer, yarı maratonu her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini ancak bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı olması dolayısıyla özel bir anlamı olduğunu ifade etti. Bu yıl yarı maratona toplam 463 sporcunun kayıt yaptırdığını söyleyen Seçer, “Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılı bizim için önemli bir yıl. Geleneksel spor müsabakaları ya da faaliyetlerinin dışında kültürel, sanatsal faaliyetler de yapılıyor. Bir de bu yıla özgü bazı etkinlikler var. Bu yıl içerisinde çok sayıda etkinlik, festival, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler de yapılıyor” diye konuştu.

 

“Yurt içinden ve yurtdışından bütün vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe davet ediyoruz”

Tarihi kent Tarsus’ta yarı maraton keyfi yaşamak isteyen herkese çağrı yapan Seçer, “Yurt içinden ve yurtdışından bütün vatandaşlarımızı ve halkımızı bu güzel etkinliğe davet etmek istiyoruz. Halk Koşusu’na iştirak etsinler ve binlerce insan katılsın. Bu güzel havayı teneffüs etsinler. Çocuklarıyla ve aileleriyle beraber gelsinler. Bu tip etkinlikler sadece bir müsabaka ya da yarışmadan ibaret değil. Temel gayesi insanları bir araya getirmek. Böyle bir coğrafyada insanların rengine, etnik yapısına, kimliğine takılmadan, huzur içerisinde, hoşça zaman geçirebileceği, sportif faaliyette bulunabileceği ve izleyebileceği bir ortam yaratmak amacıyla yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Mersin’de yıl içerisinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan etkinliklerden bahseden Seçer, “Haziran ayında Kilikya Ultra Maratonu’nun ikincisini yaptık. Tarih kokan bir güzergâh belirlendi. Birçok tarihi yerlerden, ören yerlerinden, dünyaca meşhur ve tarihi yapıların, mekanların olduğu bir güzergahta yarışma yapıldı. Haziran ayında bir Balık Festivalimiz vardı. Bizim bölgemize has bir çalışmaydı bu da. Temmuz ayında da futbol şenliklerimiz oldu” dedi.

Seçer, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlattı

Aralık ayında Uluslararası Mersin Maratonu’nun beşincisini gerçekleştireceklerini vurgulayan Seçer, “Buradan da bu vesileyle duyurusunu yapalım. O tarihe kadar insanların programını yaparken 10 Aralık tarihine ayrı bir yer açmalarını, uygun olan, maraton koşmak isteyen ya da en azından bu etkinliklerde bulunup, bu yarışmaları izlemek isteyenlere buradan da duyurmak istiyorum. Yine Eylül ayında Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında Uluslararası Briç Festivali etkinliğimiz oldu. Ekim başında Eylül sonunda Pro Beach Tour Mersin Etabı oldu. Çok güzel bir plaj voleybol maçlarını izlediğimiz bir turnuvaydı. 7 ülkeden 52 sporcu ve 26 takım katıldı. Hem bölge halkı hem şehrin dışından bölgemize gelenler çok güzel anlar yaşadılar. Kasım ayında bir de Uluslararası Satranç Turnuvamız olacak” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirildikleri ve gerçekleştirecekleri etkinliklerle kente sportif, kültürel ve sanatsal açıdan renk katmak istediklerinin altını çizen Seçer, bu tür etkinliklerin gelecek yıllarda daha da zenginleşerek devam edeceğini aktardı.

“Mersin sportif faaliyetler için uygun bir yer”

Mersin’in sportif faaliyetler için oldukça uygun bir yer olduğuna dikkat çeken Seçer, “Coğrafya, iklim ve lokasyon olarak uygunsunuz. Bölgemize ulaşım kolay, iklim yumuşak. Burada hayat hem ekonomik açıdan hem de fiili yaşam açısından diğer metropollere göre zor değil. Spor tesisleri olarak da fena tesislere sahip değiliz. Mersin sahil kenti ama Toros dağlarının eteklerine kurulmuş bir kent hüviyetinde. Dağ sporlarına da deniz sporlarına da diğer spor disiplinlerine de uygunluğuna bakarsanız muazzam bir kent. Belki yeterince buraya bu konuda genel makro bir politika uygulayarak çalışılmamış olabilir ama dönemsel olarak da buraya yapılan yatırım, kentin sportif değerine katkı sundu ya da bu etkinlikleri yapabilecek manevra kabiliyeti yüksek bir kent haline getirdi” diye konuştu. 2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları’nın kente önemli tesisler kazandırdığını hatırlatan Seçer, bu tür organizasyonların kent kazanımı için son derece önemli olduğuna işaret etti.

“Spora ve sporcuya yönelik çalışmalarımız devam edecek”

Seçer, “ ‘Burada sportif kamp turizmine uygun bir yapı var mı?’ derseniz bunu ‘Evet’ diye olumlu cevaplamak mümkün değil. Bir Antalya değiliz. Antalya turizm bölgesi. Bundan kırk yıl önce planlanmış ve bugünlere gelmiş çok muazzam geniş tesisleri olan, özellikle futbol takımlarının kamp yapabileceği alanlar olduğu bir kent. Mersin’de bu imkânlar yok ama salonda yapılan sporlara uygunluğu olan tesislerde de iyi düzeydeyiz diyebilirim. Dolayısıyla bu anlamda spor, turizm açısından da önemli imkânlar sunabilir” diye konuştu. Yerel yönetimlerin bu konuda önemli çalışmaları olduğuna dikkat çeken Seçer, Mersin Büyükşehir’in son derecede güzel ve modern tesisleri olduğunu aktardı. İlk görev sürelerinde olduğu gibi ikinci 5 yıllık görev sürelerinde de spora ve sporcuya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Seçer, ikinci 5 yıllık görev süreklerinde de Mersin’in spor kenti olma hüviyetine önemli katkılar yapacaklarını kaydetti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.