BAŞKAN BOZDOĞAN, “KENTİMİZİ DAHA DA GÜÇLÜ KILMAK İÇİN BİRLİKTE İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentteki dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu vurgulamak amacıyla düzenlediği davette kentin çeşitli paydaşlarıyla buluştu.

Güncel Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 15:04:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentteki dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu vurgulamak amacıyla düzenlediği davette kentin çeşitli paydaşlarıyla buluştu. Yoğun ilginin olduğu davetin açılışında konuşan Başkan Bozdoğan, "Tarsus'un gücü, birlikte hareket ettiğimizde daha da artıyor. Bugün burada toplanmamızın amacı, dayanışma ve birlik duygularımızı ön plana çıkarmak. Kentimizi daha da güçlü kılmak için birlikte ilerlemeye devam edeceğiz." dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan birlik, beraberlik ve dayanışmaya dikkat çekme amacıyla bir davette kentin çeşitli paydaşlarıyla buluştu. Misafirler arasında Tarsus’a yönelik fikir alışverişi, birlik beraberlik çağrısı yapıldı. Kentteki STK temsilcileri, Oda Başkanları ve toplumsal kesimlerden gelen isimlerin bir araya geldiği bu buluşma, kentin dayanışma ve birlik ruhunun pekiştirilmesine katkı sağladı. Başkan Bozdoğan, “Son Akşam Yemeği," Hz. İsa'nın ihanetçilerini belirlediği, daha doğrusu Hz. İsa'ya ihanet edeceklerin kendilerini ifşa ettiği akşamı temsil eder. Bu akşam, ismine "Son Akşam Yemeği" diyenlerden arınmış bir organizasyonda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Dayanışma, birlik ve beraberlik ruhuyla kentimizin değerli insanlarıyla buluşarak, hasret giderdik. Pandemi, doğal afetler, 25 yıl sonra kazanılmış bir belediyeyi düzlüğe çıkarmanın vermiş olduğu zorlukların ardından, dostlarımızla bir arada olmanın keyfini çıkardık. Kentimizi daha da güçlü kılmak için birlikte ilerlemeye devam edeceğiz. Bu akşam bizlerle olan misafirlerimize teşekkür ederim.” dedi.

“BİRLİK OLMALIYIZ, BİR ARADA OLMALIYIZ”

Tarsus için birlik olunması gerektiğine değinen Başkan Bozdoğan, “Çok değerli dostlar, ya insan o kadar mutlu oluyor ki böyle sevdiği yıllarca birlikte olup, bir arada mücadele ettiği dostlarını gördüğü zaman gerçekten çok duygulanıyor. Bugün yoğun bir program vardı bir televizyon programına da katıldım. Verdiğim, söylediğim mesaj tekti, birlik olmalıyız, bir arada olmalıyız. Ve Tarsus'un aydın yüzlerinin Cumhuriyetçi insanlarının her zaman bir arada olduğunda çözemeyeceği hiçbir problem yok diye çok iddialı sözleri her zaman konuştum. Bunda da haklıydım zaten. Buraya gelirken bazı sosyal medya paylaşımları gösterdiler, İsa'nın son yemeği.  Aslında çok hoşuma gitti gösterdiklerinde. Haini bulabilmek için İsa son bir yemek veriyor. Kendi eliyle ekmek dağıtıyor. Tüm gelenlere tek tek verirken ya odanın yanına geçiyor, sana bir şey söyleyeceğim diyor. Sen beni satacaksın diyor. Gerçekten de Roma lejyonerleri İsa'nın yerini söyleyerek hainlik yapıyor. Ve hepimizin bildiği gibi İsa yakalanıyor buluyorlar ve öldürülüyor. İsmi hain olarak anılmaya başlanıyor.” dedi.

“KENTİMİZE DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus’a değer katmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bir gün kızım telefon açtı İstanbul'dan, “Baba tatile gideceğim. Tarsus'ta tatil yapmak istiyorum” dedi.  Sakın kızım gelme dedim. Çok istiyorum ama gelme dedim. Çünkü zamanım yok, otuz gün kızım yanımda kaldığında benim toplam görüştüğüm torunlarıma, kızımı ayırdığım saat sadece bir saat çünkü bu kentin sorunlarının ne kadar ciddi ve ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Biz kentimize değer katmak için çalışıyoruz. Şöyle genel olarak bir baktığınız zaman üç yüz yirmi ikinci sırada kredi limiti olan bir Tarsus'un ilk beşe girmesi, dördüncü sıraya girmesi gerçekten çok büyük bir başarıydı. Toplamda iki yüz yetmiş altı açılış yapılmış. “ dedi.

“BU KENT İL OLACAK, EL BİRLİĞİYLE OLACAK”

Tarsus mutlaka il olacak diyerek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Strateji planında altı tane kreş yapacağız demişiz. Bu ay açacaklarımız ile de bu sayı on bire ulaşıyor. Sonuçta yirmiye kadar kreşler yapılacak. Altı diye verdiğimiz rakam şu an beş fazlası. Yarın on beş fazlası olacak. Ekmek fabrikasını yazmışız. Çalışmalar devam ediyor. Tarımda devrim niteliğinde ciddi çalışmalar yapıldı. Düşünebiliyor musunuz? Bir belediye artık yüz dönümlük hidrofobi serayı yapıyor. Karma tarımına varıncaya kadar ve özellikle de son gelen cam sanayinin hem cam üretim aynı zamanda da ambalaj üniteleriyle birlikte düşündüğünüz zaman yaklaşık on beş bin insana, işsiz insanımıza istihdam sağlayacak ciddi bir proje. Ve bu da önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. En büyük yalnızlığı çektiğim tren yolunun yer altına indirilmesi için verilen çaba da yanımda kimseyi bulamadığımda çok zoruma gitmişti. Çünkü miting alanlarında çoğu gördüğüm yüzler, hatırladığım, bildiğim dostlarıma, hep söylediğim bir şey vardı. Bu kentte tren yolu mutlaka aşağı inmek zorunda. Bu kenti ikiye böldürmeyeceğiz. Cesedimizi çiğnerler ama biz bunları yaptırmayacağız dedik. Kendi paralarımızla projeleri yaptık, sondajları yaptık, drone çekimlerini yaptık, viyadük çalışmalarını yaptık. Emin olun sürekli olarak Altyapı Ulaştırma Müdürlüğünün kapısını aşındırdık. Sonuç mecliste bile bombalar patlar dedikleri projede şu an tren yolu aşağıdan geçiyor. Emin olun bunun gururu hepimize yeter ama asıl, asıl önemli olan Tarsuslu hemşehrilerimle en çok paylaşmayı istediğim; bu kentin il olması ve sahil kent projesinde yepyeni bir Tarsus'un ortaya çıkması”. ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR KENTTE DOĞMAKTAN, YAŞAMAKTAN GERÇEKTEN ONUR DUYUYORUM”

Tarsus her yönüyle marka kent olacak diyerek sözlerini sonlandıran Başkan Bozdoğan, “İnşallah havalimanı, yedi tane Ulaştırma Bakanı’ndan, dört tane törenden sonra 29 Ekim’de açılacak. Oranın da açılmasıyla da ciddi bir marka kenti olacak. Çünkü bu kent lojistik bir merkez. Yani havalimanı, deniz yolu, otoyoluyla ve tren yoluyla bütün ulaşımları sağlayan lojistik bir kent. Böyle bir kentte yaşamaktan gerçekten onur duyuyorum. Bugün siyasi bir çalışma mı yapıyorsunuz diyenlere bizler zaten siyasetin içindeyiz. Ama hizmet ayrımında tek bir kişi bile Tarsus Belediyesi ayrım yaptı, asla dedirttirmedik. Önümüzü kesenlerin çok olduğu bir dönemde bile asla ayrım yapmadık. Bugün bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ederim, iyi ki geldiniz” diyerek birlik beraberlik çağrısı yaptı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.