Tarsus Ticaret Borsası Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleşen Tarsus Ticaret Borsası Yönetim kurulu toplantısı Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, yönetim kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in katılımı ile gerçekleşti.

Güncel Yayın: 21 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2023 10:59:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleşen Tarsus Ticaret Borsası Yönetim kurulu toplantısı Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, yönetim kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in katılımı ile gerçekleşti. 
2024 yılı Bütçe değerlendirmesinin yapıldığı toplantının ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyümesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtti. 
"Üreterek ve ihracat yaparak büyürüz" ifadesini kullanan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen İhracat Destek Ofisi Eğitimine ait rapor hakkında değerlendirmede bulundu. 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke,” Bakanlığımız ve Birliğimiz arasındaki işbirliği projesi kapsamında Türkiye de sadece borsa olarak hizmet veren tek İhracat Destek Ofisi ‘miz ile Tarsus’un ihracata katkısını sürdürmeye ve artırmaya çalışıyoruz. Dünyanın en büyük ekonomilerinin yavaşlama sinyalleri verdiği bu süreçte Türkiye'nin yatırım, üretim ve ihracata dayalı büyümesi çok önemli. İş dünyası temsilcileri olarak dijital ekonomi ve ticaret kavramlarını artık her platformda daha yüksek sesle konuşurken, bu dönüşümlerin yanında, küresel ticarette yeni iş birliği mekanizmalarını da yakından takip ediyoruz. 
2023 yılının üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyümesi bizim için çok önemli. Dünyadaki gelişmelerin epey hız kazandığı bir dönem yaşıyoruz. Dünya genelindeki yaşanan durgunluk, piyasalarda ki gerginliğe rağmen iş dünyamız bütün zorlu şartlar altında dahi canla başla çalışmaktadır. Burada önemli olan sürdürebilirliktir. Daha fazla üretim, yatırım, ihracat için kamu ve özel sektör el birliği ve ortak akıl ile şimdi daha çok çalışma zamanıdır. Özel sektörün azmi ve iştahı yerinde ama Finansman konusunda destek beklediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.” Dedi. 
 
 
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.