TARSUS BELEDİYESİ, GAZİLERİ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLA BULUŞTURACAK BİR GEZİ PROGRAMI DÜZENLİYOR

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN GAZİLERE SAMSUN, TRABZON, ORDU VE AMASYA GEZİSİ

Güncel Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 09:25:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN GAZİLERE SAMSUN, TRABZON, ORDU VE AMASYA GEZİSİ

Tarsus Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu gazilere, Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi organize etti.  Etkinlik kapsamında 80 Gazi tarihi ve turistik alanları gezecek, bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulacak.

Tarsus Belediyesi’nin gazilere ve gazi yakınlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi, gazilere Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi düzenliyor. Gaziler bölgenin kültürel ve tarihi yapılarını ziyaret edecek.

Gezi programı, Tarsuslu gazilere bölgenin zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı sunacak. Trabzon'da, gaziler Ayasofya Müzesi'ni ve Atatürk Köşkü'nü gezecekler. Ayrıca, şehrin tarihi dokusunu yansıtan Trabzon'un sokaklarında gezinti yapacaklar ve yöresel lezzetleri tadabilecekler. Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olan Bandırma Vapuru'nu, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen Samsun Limanı'nı ve Kurtuluş Yolu'nu ziyaret etme imkânı bulacaklar. Ordu ve ardından Amasya’yı ziyaret edecek olan gaziler, Ferhat ile Şirin Aşıklar Kalesi, Yeşilırmak Nehri üzerindeki yalıları ve Yalıboyu Evleri gibi önemli turistik noktaları keşfedecekler.

Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu gezilerle gazilere, tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı sunuluyor. Gaziler gezi için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.