BAŞKAN GÜLTAK; GENÇLERLE SOHBET ETTİ, ESNAFI DİNLEDİ

Halk buluşmalarına ara vermeden devam eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Barış, Bahçe, Mesudiye, Kiremithane, Güneş ve Hal mahallelerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, taleplerini dinledi.

Güncel Yayın: 10 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 10.05.2023 13:45:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Halk buluşmalarına ara vermeden devam eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Barış, Bahçe, Mesudiye, Kiremithane, Güneş ve Hal mahallelerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, taleplerini dinledi. Akdeniz’i değiştiren projeleri anlatan Başkan Gültak, dönüşümün sürmesi için 14 Mayıs’ta destek istedi.

Gün içinde Mardin Savurlular Derneği yönetimi ve üyeleriyle de bir araya gelen Başkan Gültak, esnaf ve mahalle sakinlerinin dile getirdiği talep ve sıkıntıları dinledi, çözümü için ilgili birim yetkililerine talimat verdi. AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği Başkan Gültak; Akdeniz’in değişim ve dönüşümünün sürmesi, hizmet, proje ve yatırımların artarak devam etmesi için 14 Mayıs’taki genel seçimlerde de vatandaşlardan destek talep etti.

Mahalleli gençlere ‘meslek edinin’ çağrısı

Gençlerle sohbet eden Başkan Gültak, belediyenin farklı alanlarda verdiği meslek edindirme kurslarına katılmaları için çağrı yaptı. Göreve geldiği ilk günden beri her mahalleye ayırım yapmadan hizmet verdiğini vurgulayan Başkan Gültak, 4 yılda hiç kimsenin aklına gelmeyecek projeleri Akdeniz’e kazandırdıklarının altını çizdi. Hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren bazı vatandaşlar da Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Ziyaret ettiği her mahallede çocukları da unutmayan ve tatlı ikram eden Başkan Gültak, çeşitli hediyelerle çocukların gönlünü kazandı.

Savurlular Derneği’ni ziyaret…

Gün içinde Mardin Savurlular Derneği yönetimi ve üyeleriyle de bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; göreve gelir gelmez Akdeniz’i değiştirmek için hizmet ve proje atağına geçtiklerinin altını çizdi. “Her mahallemize ulaştık, hemen her vatandaşımıza dokunduk” diyen Başkan Gültak; belediyeyi, 2019 yılında ağır bir borç yükü ile devraldıklarını hatırlatarak; “İşçilerimizin maaşı bile düzenli bir şekilde ödenemiyordu. Maaşlar, kayyum dönemine düzenli olarak ödenmeye başladı. Biz de göreve gelince maaşları arttırıp her ay düzenli ödedik, tabi hizmet de verdik” dedi.

Sözlerini; “Bugün Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşümü hayata geçirdik. Mümkün değil gibi görünüyordu ama proje bitti ve bugün insanlar yeni evlerine yerleşip yaşamaya başladı” şeklinde sürdüren Başkan Mustafa Gültak, şöyle konuştu; “Şevket Sümer, Güneş, Hal, Çay, Çilek’te yaşayan insanlarımız bizden taziye evi, park, bahçe, spor alanı istiyor. Peki, nasıl yapalım? Evler iç içe, hiç arazi yok. Yıkmadan düzeltmek mümkün değil. 100 yıl da geçse böyle kalır. İşte bu nedenle Çay Mahallesi güzel bir örnektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle yerinde kentsel dönüşümü bu mahallemizde başardık. Aynı şekilde, yıllar içinde çöküntü bölgesine dönüşen Barış Mahallemizde de yerinde kentsel dönüşüm projesinin başlamasını sağladık ve bölgede inşaatlar hızla yükseliyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.