YAZIN ÇOCUKLARIN EN RENKLİ BULUŞMASI TARSUS’TA

Tarsus Belediyesi çocuklara yönelik yürüttüğü projelerine devam ediyor.

Güncel Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 15:26:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tarsus Belediyesi çocuklara yönelik yürüttüğü projelerine devam ediyor. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tarsus Şehir Tiyatrosu tarafından “Güneşli Bir Resim Çiz Bana” adlı etkinlik düzenlendi. İlk etkinlik Kargılı Mahallesi’nde yapılarak, çocuklar hem eğlenme hem de öğrenmenin fırsatını buldu. Etkinlikler Temmuz ayı boyunca kırsal mahallelerde devam edecek.
 
Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaz etkinlikleri kapsamında her yıl olduğun gibi bu yılda çocuklar için etkinlikler düzenliyor. Çocuklarla drama eğitimi, geleneksel çocuk oyunları,  resim atölyesi, el sanatları, geleneksel çocuk oyunları ve canlı müzik çalışması gerçekleştiriliyor. Etkinliklerle Tarsus’un kırsal mahallelerinde yaşayan çocukların tatilde boş zamanlarını verimli kullanmaları sağlanıyor.
TARSUS’UN MEŞHUR GELENEKSEL LİMON DONDURMASI VE MISIR İKRAM EDİLDİ
 
Kargılı Mahallesi’nde yapılan, “Güneşli Bir Resim Çiz Bana” etkinliğinde çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerini destekleme kapsamında drama eğitimi verildi. Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibi çocukların yüzlerini boyayarak etkinliği renklendirdi. El becerilerini destekleme amaçlı ise takı atölyesinde çocuklar kendilerini geliştirdi. Birbirinden eğlenceli şarkılar söylenerek müzik şöleni yaşandı.  Tarsus’un meşhur geleneksel limon dondurması ve mısır ikram edildi. Ardından geleneksel çocuk oyunları oynanarak keyifli anlar yaşandı.
 
KIRSAL MAHALLELERDEKİ ÇOCUKLARA ULAŞILIYOR
 
Şenlikler, 11 Temmuz saat 17.00’da Alifakı Mahallesi, 12 Temmuz saat 17.00’da Çiçekli Mahallesi, 13 Temmuz saat 17.00’da Kelahmet Mahallesi ve 14 Temmuz Halitağa Mahallesi’nde devam edecek. Sosyalleşme sürecini destekleyen etkinlikler sayesinde çocuklar bu yaz da hem eğlenecek hem de öğrenmenin tadını çıkaracak.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.