DOLANDIRICILIK YAPAN ŞAHISLAR MERSİN POLİSİNDEN KAÇAMADI

Ankara ilinde ikamet eden K.O, aracını satmak için e-ticaret sitesine ilana koyduğu, ilanını gören şüpheliler araç bilgilerini kopyalayarak aracı kendisinin gibi gösterip sahte ilanla satışa koydukları,

Güncel Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 09:31:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Ankara ilinde ikamet eden K.O, aracını satmak için e-ticaret sitesine ilana koyduğu, ilanını gören şüpheliler araç bilgilerini kopyalayarak aracı kendisinin gibi gösterip sahte ilanla satışa koydukları, kayseri ilinde ikamet eden müşteki H.Ç  sahte ilanda yer alan aracı satın almak için ilanda yer alan telefonu arayarak irtibata geçtiği, sözde araç sahibi olarak tanıtan A.Ç kod adlı şahıs aracın kendisine ait olduğunu inandırarak 850.000 TL ye anlaştıkları, Şüpheliler akabinde gerçek araç sahibi K.O’ yu da arayarak aracı satın almak istediklerini söyleyerek gerçek araç sahibi ile pazarlık yaptığı,  A.Ç kod adlı şüpheli alıcı H.Ç’ ye araç bedeli olan 850.000 TL yi  F.H’ nin hesabına yatırtmayı ikana ettiği ve müşteki araç bedelini 24.04.2023 günü H.D’ nin hesabına yatırdığı, noter devri esnasında araç sahibi K.O araç bedelinin hesabına yatmadığı gerekçesi ile devir vermediği, Müşteki H.Ç dolandırıldığını anlaması ile Ankara iline müracaat ettiği anlaşılmıştır.

       Hesap sahibi F.H ‘ nin ilimizde ikamet ettiği tespit edilmesi ile Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda şüpheli F.H’ nin adresine baskın yaparak şahsı kıskıvrak yakalamışlardır.

       Şüpheli F.D; müştekinin şikayetine konu 850.000 TL parayı ilimizdeki özel bir banka şubesinden çektiğini ve parayı A.K, V.A, H.G, E.Ö, N.Ö ve C.Ö isimli şahıslara verdiğini beyan etmesi ile olay yerindeki bir çok kamera görüntülerinin incelenmesi ile şüphelilerin açık kimlik bilgileri tespit edilmiş, şüphelilerin adreslerine yapılan şafak baskını ile A.K, V.A, E.Ö ve N.Ö isimli şahıslar yakalanmış, Şahısların ikametlerinde yapılan aramada 6 cep telefonu, 1 adet sim kart, 1 adet USB bellek, 1 şarjöre basılı vaziyette 15 fişek ve toplamda 1.340.000 TL ve 5700 DOLAR  paraya el konulmuştur.

     Şüpheliler F.H, A.K, V.A, E.Ö ve N.Ö isimli şüpheli şahıslar adli mercilere sevk edilmiş olup, E.Ö ve N.Ö adli kontrol şartıyla serbest kalmış, V.A , F.H. ve A.K. isimli şahıslar ise mahkemece tutuklanmıştır.               

      Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

     Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                            MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

                                                                    Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.