TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 2 TON YENİDÜNYA MEYVESİ HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Şelale Mevkiinde bulunan Engelsiz Tarım Alanı’nda Tarımsal Hizmet Müdürlüğü tarafından yetiştirilen yenidünya meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.

Güncel Yayın: 27 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 27.05.2023 14:27:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi Şelale Mevkiinde bulunan Engelsiz Tarım Alanı’nda Tarımsal Hizmet Müdürlüğü tarafından yetiştirilen yenidünya meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.  Tarsus Engelliler Platformu’na bağlı engelli vatandaşlar ile ağaçlarda sararan yenidünya meyveleri tek tek toplandı. Toplamda 2 ton ürün hasat edildi. Ürünler tek tek paketlenerek vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Engelsiz Tarım Alanı yüzleri güldürmeye devam ediyor. Şelale mevkiinde bulunan engelsiz tarım alanında Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 10 dekarlık alanda olan ağaçlarda yetiştirilen yenidünya meyvelerini verdi.  Tarsus Belediyesi ziraat mühendislerince yetiştirilen ve kontrolleri sağlanan  'yenidünya', bilinen adıyla Malta eriği hasadı, Tarsus Engelliler Platformu’na bağlı Tarsus Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi ve Talesemi Derneği’ne bağlı engelli üyelerce hasat edildi.  Üyeler,  sararan meyveleri tek tek topladı. Ağaçlardan 2 ton meyve elde edildi. Toplanan ürünler vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

“ENGELSİZ TARIM FAALİYETLERİ BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, “Platformumuza bağlı dernek ve dernek üyelerimizce bugün yenidünya hasadı gerçekleştirdik.  Bizlere bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederiz. Engelsiz tarım faaliyetleri güzel bir proje” dedi.

“BİZLER BURADA ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRİYORUZ”

Engelli Platformu Üyesi Şerife Türker Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederek, “ Engelsiz Tarım Alanı’nda yenidünya hasadı ile başladık. Bu meyvenin yöremizde 3 ismi var. Muşmula, yenidünya ve Malta Eriği. Çok ciddi bir C vitamini deposuna sahip. Bu bölgede bu meyve müthiş bir şekilde oluyor. Bizler burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Tarsus Belediyesi’nin Yerli ve Ata tohum projesi kapsamında ekimi bakımı ve hasadı yapılan patlıcan, domates, karpuz fasulye ve birçok ürün var. Bugün de yenidünya hasadı gerçekleştirdik. Belediye Başkanımıza bizlere verdiği fırsat için çok teşekkür ederiz. " ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.