TARSUS BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜYOR, KENTE KAZANDIRIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından PVC ve Alüminyum Atölyesi’nde hurdalıktan çıkarılan malzemeler geri dönüşümle yeniden kazandırılıyor.

Güncel Yayın: 04 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 04.07.2023 16:33:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi tarafından PVC ve Alüminyum Atölyesi’nde hurdalıktan çıkarılan malzemeler geri dönüşümle yeniden kazandırılıyor. Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde doğal kaynaklar korunarak sıfırdan üretim yerine hem bütçeye büyük ölçüde katkı yapılıyor, hem de atık malzemelerin değerlendirilmesi sağlanıyor.

Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan atölyeleri sayesinde, hurda malzemeler geri dönüştürülerek doğaya katkı sunuluyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı atölyede ölçülerine uymayan malzemeler yeniden imal edilerek hizmete kazandırılıyor. PVC, alüminyum, cam ve ayna gibi malzemeler toplanıyor ve geri dönüşüm sürecine tabi tutuluyor. Bu malzemelerin geri dönüşümüyle kapılar, sosyal tesisler ve diğer belediye tesislerinde kullanılmak üzere üretiliyor. Tarsus Belediyesi yaptığı bu çalışmayla her ay ortalama 30'a yakın kapıyı imalat ediyor.

GERİ DÖNÜŞÜMLE İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR

Muhtarlıklarda, köylerde ve sosyal tesislerde belediye bünyesinde üretilen malzemeler kullanılıyor. Bu sayede belediyenin ihtiyaç duyduğu kapılar, pencereler ve alüminyum camlar geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak üretiliyor.

TASARRUF SAĞLANARAK DOĞAYA KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan tüm tesislerde geri dönüşüm malzemeleri kullanılıyor. Ayrıca, kırılan camlar yenileniyor, zarar gören veya çalınan alüminyumlar sökülüp tekrar montajları yapılıyor. İhtiyaç olduğunda acil müdahaleler gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalarla tasarruf sağlanarak doğaya katkı sunuluyor. Atölyede toplanan PVC'ler, camlar ve diğer malzemeler geri dönüşüm sürecine tabi tutularak doğaya olan zarar azaltılarak israf önleniyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.