VİRANE HALDEKİ TIRMIL TEPESİ SPOR VE EĞİTİM MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesinde bulunan, bir dönem hayvan pazarının bulunduğu ve çeşitli eylemlerin gerçekleştiği ‘Tırmıl Tepesi’ şimdi 'Gençlik Merkezine’ dönüşüyor.

Güncel Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 11:15:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesinde bulunan, bir dönem hayvan pazarının bulunduğu ve çeşitli eylemlerin gerçekleştiği ‘Tırmıl Tepesi’ şimdi  'Gençlik Merkezine’ dönüşüyor. Akdeniz Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen alana kazandırılacak 'Gençlik Merkezi’ inşaatı çalışmaları devam ediyor.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediye teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte, Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepesi bölgesine kazandırılacak olan modern ’Gençlik ve Spor Merkezi’ projesinin devam eden inşa çalışmalarını yerinde inceledi. Burada firma yetkililerinden bilgi alan Gültak, bu bölgenin daha önce lastiklerin yakıldığı, değişik farklı ve illegal eylemlerin gerçekleştirildiği bir meydan olarak anıldığını belirtti.

“BURASI LASTİKLERİN YAKILDIĞI, İLLEGAL EYLEMLERİN YAPILDIĞI BİR MEYDANDI”

Bölgenin öncesinde virane halde olduğunu aktaran Gültak, “Şehrin içine giriyordunuz, bir anda bir hayvan pazarıyla ve hijyenik olmayan bir hayvan pazarı ile karşılaşıyordunuz. Burası lastiklerin yakıldığı, illegal eylemlerin yapıldığı bir meydandı. Bugün ise burada Gençlik ve Spor Bakanlığımızın teşvikleri ve Spor Toto Teşkilatımızın destekleriyle tırmıl tepesinde 1 gençlik merkezi, 1 kapalı spor salonu, bin kişilik kapasitesi olan bir futbol sahası ve 1 tane de Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edilerek, ortaokul yapılacak bir araziden bahsediyoruz. Yani burada 35 dönüm arazimiz vardı, bunların bir kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığına bir kısmını Milli Eğitim Bakanlığına tahsislerini yapıp, bu projelerin de hayata geçmesini sağladık" dedi.

“ÖZGÜRLÜK MALLESİNE YAKIŞIR BİR KOMPLEKSİ YAKIN BİR TARİHTE AÇACAĞIZ”

İnşaat çalışmasının hızla ilerlediğini vurgulayan Gültak, "İnşallah 2-3 ay sonra burada 1 gençlik merkezi ve 1 kapalı spor salonuna ulaşmış olacağız. Bölgedeki ortaokul ihtiyacı da giderilmiş olacak. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere bu destekleri bize veren, bu hayal gibi gözüken projeleri hayata geçirmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten 5 yıl önce pislik içinde olan, molozların döküldüğü, geçildiğinde görüntülerin çok kötü olduğu bir alanın bir anda modern bir alana dönüştürmenin de gururunu yaşıyoruz. Özgürlük Mahallesine ve diğer mahallelere aslında şehrin ortasında olduğu için yakışır bir kompleksi yakın bir tarihte açacağız" şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.