“AKDENİZ 7/24 TERTEMİZ”

Yüzlerce personel, gece veya gündüz demeden 65 mahalleye hizmet veriyor

Güncel Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 10:15:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yüzlerce personel, gece veya gündüz demeden 65 mahalleye hizmet veriyor

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sakini vatandaşlara daha yaşanabilir bir kent sunmak, halkın sağlıklı ve temiz bir çevre ve doğa hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla sorumluluk sahası içindeki 65 mahalleye haftanın 7 günü ve 24 saat esasına göre temizlik hizmeti sunuyor.

İlçe genelinde bulunan 2 bin 800 sokakta, 40 çöp toplama aracı ile her gün yaklaşık 400 ton çöpü toplayıp atık bertaraf tesisine ulaştıran ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı hastane ve okul bahçeleri, meydan ve bulvarlar, semt pazarları ve caddeleri de yıkayıp temizliyor. İlçe geneline dağılmış binlerce çöp konteynırını da ilaçlı tazyikli su ile yıkayan ekipler, ömrünü tamamlamış çöp konteynırlarını da değiştiriyor veya yenileyip tekrar sokaklara yerleştiriyor. Ekipler, insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri de günün belli saatlerinde süpürge araçları yardımıyla temizliyor.

Duman; “Ekiplerimiz, 7/24 aralıksız hizmet veriyor”

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Duman; “Akdeniz’de, 65 mahallemizin tamamında rutin olarak çöpler toplanmaktadır. Haftada bir defa da merkez mahallelerimizdeki çöpler alındıktan sonra sinek, haşere ve koku yapmaması için konteynırlar dezenfekte edilmektedir. Vatandaşlarımızın talebi üzerine gün içinde ikinci kez gelinip çöpler alınmaktadır. Herhangi bir sorun veya talep olduğunda personelimiz zaten 7/24 sahada oluyor. Başkanımız Sayın Mustafa Gültak da temizlik hizmetine büyük önem veriyor. Müdürlüğümüze bağlı 374 personelimiz, haftanın 7 günü ve 24 saat sahada olup aralıksız temizlik hizmeti sunuyor. Bizler de sahayı gezip gördük ki arkadaşlarımız gerçekten büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Hizmet ve emeklerinden ötürü personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haftanın belirli günlerinde hafriyat atıkları da toplanıyor

İlçe genelindeki sokak veya boş arazilere dökülen 2 tona kadar hafriyat atıklarının da haftanın belirli günlerinde ekipler tarafından toplandığını kaydeden Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Duman; temiz, sağlıklı, huzurlu ve nezih bir kent ve çevre için Akdeniz sakini vatandaşlara da sorumluluk düştüğünü belirterek bu konuda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.