Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası başladı

Mezitli’de her yıl düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası ‘Gelecek Enerjini Koru’ sloganıyla dolu dolu başladı.

Güncel Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 16:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mezitli’de her yıl düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası ‘Gelecek Enerjini Koru’ sloganıyla dolu dolu başladı. 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Hareketlilik Haftası; bisiklet sürme etkinliğiyle başladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Galatasaray Meydanı’ndan Down Kafe’ye kadar pedal çevirdi. Her gün çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği programın ikinci günü olan 17 Eylül’de ise Sokak Dans Etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı’nda yapılan etkinlikte Latin dansları ve çocuk hiphop gösterileri düzenlendi. Belediye personellerinde dahil olduğu 18 Eylül ‘Asansörsüz Gün’ olarak ilan edildi. Yine aynı gün sabah erken saatlerde Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde Zumba gösterisi yapıldı. Öte yandan gün boyu ‘Ofis Çalışanları İçin Masa Başı Egzersizleri Eğitimi’ verildi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan etkinlik programı; 23 Eylül Cumartesi günü sahil temizliği ile son bulacak.

Hareket etmenin, spor yapmanın son derece sağlıklı olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın mutluluğunu düşünürken, sağlıklı bir yaşamı nasıl sürdürebilir bunun üzerine duruyoruz. Faaliyete geçirdiğimiz kurslar ve çeşitli etkinliklerle bunu çok iyi bir şekilde sağladığımızı düşünüyoruz. Toplumumuz maalesef çok az hareket ediyor, bisiklet sürmek yerine toplu taşıma ve benzeri araçları kullanıyorlar. Bende çoğu kez bisiklet sürüyor, sahilde yürüyüş yaparak vatandaşlarımızı teşvik etmek istiyorum. Ayrıca her yıl düzenlediğimiz Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bu yılda dolu dolu geçireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı harekete geçerek etkinliklerimize katılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.