AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK, AVRUPA ŞAMPİYONU HİLAL’İ TEBRİK ETTİ

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, İstanbul’da 3 bin sporcunun katıldığı müsabakalarda “Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonu” olan Akdeniz Belediye Spor Kulübü Kick Boks sporcusu Hilal Sonay’ı, antrenman yaptığı spor salonunda ziyaret ederek tebrik etti, hediyele

Güncel Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 07:00:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, İstanbul’da 3 bin sporcunun katıldığı müsabakalarda “Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonu” olan Akdeniz Belediye Spor Kulübü Kick Boks sporcusu Hilal Sonay’ı, antrenman yaptığı spor salonunda ziyaret ederek tebrik etti, hediyeler verdi.

Mersin’de, babasının izin vermemesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile Antrenör Nasır Kandemir’in devreye girip ailesini ikna etmesiyle kick boksa başlayan Hilal Sonay başarıdan başarıya koşuyor. Akdeniz Belediye Spor Kulübü bünyesinde yetişen 17 yaşındaki Hilal Sonay, 25 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen, 38 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı şampiyonada rakibini mağlup ederek 52 kilogram full contact branşında Genç Kadınlar Avrupa Şampiyonu oldu. Birincilik kürsüsüne çıkarak madalyasını alan ve İstiklal Marşı’nı okutan Hilal; ailesi, antrenörleri ve Akdeniz Belediyesi’ni gururlandırdı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, antrenmanlarına devam eden şampiyon sporcu Hilal Sonay’ı ziyaret etti.

“Büyüdükçe bu sporda kendimi buldum”

Buluşmada duygularını dile getiren Hilal Sonay, kick boks sporuna çok küçük yaşlarda başladığını anlattı, agresif bir kişiliği olduğunu, bunu da sporla üzerinden atabileceğini düşündüğünü ifade etti. Sonay; “Öyle de oldu, bu spora kendimi adadım. Küçük yaşta başladığım için o zaman çok hırslıydım. Büyüdükçe de kendimi buldum, başarılara imza attım. İlk şampiyonluğumu, il maçımda nakavtla almıştım. Bir şeyler başarabileceğime inandım. Çevremde, kız çocuklarına olan baskının farkına vardım.

Kız çocuklarının bir şey yapamayacağını düşünüyorlardı. Bu sporu yaptığım için; ’Sen kız çocuğusun, nasıl yapıyorsun bu sporu?’ diye soranlar oldu. Daha çok hırslandım. Ağladığımda, güldüğümde, hüzünlendiğimde bu sporu yaptım ve başarı elde ettim. İlk dünya kupası şampiyonluğumu aldığımda babamı aradım, ‘baba başardım’ dedim. Maddi açıdan çok fazla gelirimiz yoktu, sporcuya destek veren pek kimse de yoktu. Sonra Başkanımız Mustafa Gültak gelip bize destek ve yardımcı oldu.

Başkanımızın sağladığı destek sayesinde ben bu maçıma katılabildim. Spora ve sporcuya her zaman destek veren Başkanımıza çok teşekkür ediyor, desteğinin devam edeceğine de inanıyorum. Bizler de Başkanımızın bize verdiği bu destek ve güvenin karşılığını vereceğiz” diye konuştu.

“Akdeniz’in kadınlarına inanıyoruz, güveniyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise yaptığı açıklamada, “Hilal, artık Türkiye ve dünyanın tanıdığı sporcularımızdan biri. Kick Boksta dünya şampiyonu kendisi, aynı zamanda boks da yapıyor. Boksta 2 kez finallere çıktı. İleride inşallah Türkiye ve Dünya çapında hem boks, hem kick boksta şampiyon olacak adaylardan birisi. Dünyanın her tarafında kadınlara destek verildiğinde, sadece sporda değil, siyaset ve birçok alanda başarılı olabiliyorlar.

Bizler de Akdeniz’in kadınlarına inanıyoruz, ilk günden beri onlara destek veriyoruz. Kooperatif açtılar, ticarette, tarımda ilerliyorlar. Kültürel ve sanatsal alanlarda Akdenizli kadınlar çok iyi yere geldi. Hilal gibi sporculara destek verildiğinde Akdeniz’in kadınlarının nereye gelebileceğini göstermiş olduk. Kadınlar gerçekten toplumun en önemli kesimi. Üretken kadınları önemsiyorum ve Akdeniz’in kadınları desteklendiğinde birçok alanda, Avrupa ve Dünyada şampiyon olabileceklerini gösteriyorlar. Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak gençlerimize ve kadınlarımıza her alanda destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hilal’i olimpiyatlarda da göreceğiz”

Antrenör Nasır Kandemir ise Hilal’in şampiyon olarak dönmesinin kendilerini çok mutlu ettiği belirterek; “Daha öncede dünya kupasında şampiyon olan Hilal, bugün de Avrupa şampiyonu oldu. Sporcumuz, elde ettiği başarılarıyla diğer kız çocuklarına da rol model oldu. Çok mutlu olduk. Hilal çok hırslı, çok farklı. Mükemmel bir potansiyelimiz var şu anda. Hemen hemen her kiloda müsabık sporcumuz var kızlarda. Aileler de destekliyor. En büyük hedefimiz olimpiyat. Hilal’de o kapasite var. İnşallah olimpiyatlarda bir gün Hilal’i de göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.