TARSUS, HAK ETTİĞİ MEYDANINA KAVUŞUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarsus’u uzun yıllardır hak ettiği meydanına kavuşturuyor.

Güncel Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 11:44:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarsus’u uzun yıllardır hak ettiği meydanına kavuşturuyor. Arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilen Caminur Mahallesi’nde bulunan alanda, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında yürütülen çalışmalarla Tarsuslular, estetik ve sanatsal olarak önemli bir alana sahip olacak.
Tarsus Belediyesi’nin en büyük ve en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Tarsus’ta atıl durumda olan Caminur Mahallesi’nde 260 ada 21 parseli  kaplayan yer, ( Eski Vuslat Düğün Salonunun alanı) Tarsus Belediyesi tarafından Kent Meydanı’na dönüştürülüyor. Arkeopark niteliği taşıyan meydanın tamamlanmasıyla, gerek Tarsus’ta yaşayan gerekse Tarsus’u ziyaret eden birçok insana, şehrin çok katmanlı zenginliğini gözlemleyebileceği, keyifle vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı sunulacak. Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği büyük uğraşlar sonucu ‘Kent Meydanı Projesi’, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı, bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen Kent Meydanı için alanda çalışmalar sürdürülüyor.
İçerisinde Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenen mimari yapı unsurları ve milattan sonra (MS)erken 2. yüzyıl geç 3.yüzyıla tarihlenen Gladyatör Mozaiği de başta olmak üzere birçok önemli taşınmaz kültür varlığını barındıran Kent Meydanı alanında kentimizin çok katmanlı tarihsel zenginliğini ifade eden Tescilli taşınmaz Kültür varlıkları  Tarsus Belediyesince sergilenip korunacak.
KENT MEYDANI TARSUSLULARA NEFES ALDIRACAK
Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek.  Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği önemli turizm alanı yaratılmış olacak.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.