BAŞKAN SEÇER, FINDIKPINARI KATLI OTOPARK VE PAZAR YERİ İNŞAATINI İNCELEDİ

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde yapımı devam eden Fındıkpınarı Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatında incelemelerde bulundu.

Güncel Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 09:29:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde yapımı devam eden Fındıkpınarı Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak buraya faydalı bir yatırım yapıyoruz. Zemin artı üç olmak üzere toplamda dört kat. 1600 metrekare bir alanımız üzerine kuruluyor ve toplamda da yaklaşık 5 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak” dedi. Projenin bitiş tarihi ile ilgili de bilgi veren Başkan Seçer, “İnşaatımızın yüzde 45’lik bir bölümünü tamamladık. Kasım ayı gibi de bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Büyükşehir Belediyesi tarafından Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde yapımı devam eden Fındıkpınarı Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Vahap Seçer’e saha ziyaretinde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, ilçe yöneticileri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

“Toplamda 5 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde’den çalışmalar hakkında bilgi alan Seçer, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, otopark alanı ile ilgili teknik bilgileri paylaşarak, “Fındıkpınarı çok şirin bir yaylamız. Yaz nüfusunun kış nüfusuna göre çok yoğun olduğu bir bölge. Burada önemli sorunlardan bir tanesi otopark sorunu. Çünkü araçlar burada parklanma alanı bulamıyor. Yollar oldukça dar. Genişletme imkanımız da yok. Yoğun bir yapılaşma var. Bunun devamında da bağlantı sağlanan köyler var ve yoğun üretim köyleri; Tepeköy gibi. Dolayısıyla trafiği de çok yoğun bölgeler. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak buraya bu anlamda faydalı bir yatırım yapıyoruz. Zemin artı üç kat yani toplamda dört kat. 1600 metrekare bir alanımız üzerine kuruluyor ve toplamda da yaklaşık 5 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak” dedi.

“Yüzde 45’lik bölümünü tamamladık”

Yapılan alanın bölge halkının farklı ihtiyaçlarına da cevap vereceğini kaydeden Başkan Seçer, “Burayı sadece otopark olarak da kullanmayacağız. Vatandaşlarımıza açık bir toplantı alanı olacak. İsteyen burada düğününü, nişanını veya mevlidini yapabilir. Haftanın belli günleri de pazar yeri olarak kullanarak vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacını da karşılamış olacağız. Mayıs ayında başladık. Şu anda inşaatımızı yarıladık, yüzde 45’lik bir bölümünü tamamladık. Kasım ayı gibi de bitirmiş olacağız” diye konuştu.

“Vatandaşlarımız 2024 yayla sezonunda burayı kullanabilecek”

Başkan Seçer, son olarak, vatandaşların yapılan otoparkı 2024 yayla sezonunda kullanabileceğini sözlerine ekleyerek, “Bu yayla sezonunda belki vatandaşlarımız kullanamayacak ama önümüzdeki yıl, 2024 yılı içerisinde yayla mevsiminde vatandaşlarımızın burayı kullanma imkanı olacak. İnşallah o zaman hep beraber de geleceğiz, açılışını yapacağız. Bizim de 2. dönem belediye başkanlığımız olacak. Burada hep beraber açılışını yapacağız. Bu gibi yatırımların yaylalık bölgelerde yapılması gerekiyor. Birçok yaylalık bölgeden otopark talebi var. Çamlıyayla’da da bu yaz hizmete girdi. Bu sezona yetiştirdiğimiz çok güzel bir çalışma oldu. Aynı proje diyebiliriz. Birbirine çok benzer, ufak nüansları var. Orada da hizmete soktuk. Vatandaşlarımız çok memnun, çok güzel geri dönüşler oldu. Bundan sonraki süreçte ihtiyacı olan bölgelere bu yatırımlarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Fındıkpınarı’nın trafik sorunu çözüme kavuşacak

Başkan Seçer’in ilçelere vizyon katan projelerinden biri olan ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı süratle süren Fındıkpınarı Katlı Otopark ve Pazar Yeri ile Fındıkpınarı Mahallesi’nde özellikle yaz aylarında ve hafta sonları yaşanan trafik sorunu çözüme kavuşacak. Otoparkın zemin katında haftanın belirli günlerinde pazar yeri oluşturulmasının yanı sıra, alanda konser ve açık hava film gösterimi gibi sosyal aktiviteler de gerçekleştirilebilecek.

Saha incelemesinin ardından Fındıkpınarı’nda esnaf ve vatandaş ziyareti yapan Seçer, esnafa "Hayırlı işler" temennisinde bulundu. Başkan Seçer’i ilgiyle karşılayan Fındıkpınarı halkı da Büyükşehir’in hizmetlerinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.