TARSUS’TA 350 LİTRE SAHTE ZEYTİNYAĞI ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde yaptığı denetimler kapsamında, halk sağlığını tehlikeye atan bir gıda sahteciliği daha tespit etti.

Güncel Yayın: 08 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 08.11.2023 18:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde yaptığı denetimler kapsamında, halk sağlığını tehlikeye atan bir gıda sahteciliği daha tespit etti. Zeytinyağı adı altında satışa sunulan ancak içeriğinde kalitesiz yağlar bulunan, menşei belli olmayan 350 litrelik yağ ekipler tarafından ele geçirildi.

Tarsus Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından işletmeye yönelik gerçekleştirilen denetim sonucunda 350 litrelik sahte zeytinyağı ele geçirdi. Sağlık İşleri Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan analizler sonucunda, ürünlerin kalitesiz içeriği ve gerçekte zeytinyağı olmaması kesinlik kazandı. Sahte ürünlerin tespiti üzerine yapılan detaylı incelemelerde, söz konusu yağların asıl içeriğinin pamuk, kanola ve kalitesiz, halk sağlığına zararlı yağlar olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından ilgili işletme hakkında yasal süreç başlatıldı. Belediye yetkilileri, halk sağlığını korumak adına denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve benzer gıda sahteciliğine göz yumulmayacağını belirtti. Aynı zamanda, vatandaşlardan da güvenilir gıda ürünleri tercih etmeleri konusunda duyarlı olmaları istendi.

Tarsus Belediyesi, halk sağlığını korumak adına gerekli önlemlerin alınması ve benzer olayların yaşanmaması için çalışmaların titizlikle yürütüleceğini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.