Borsa, Romanya Dış Pazar Faaliyetine Start Verdi

Borsa, Romanya B2B (Business to business) İkili görüşmeler Yurt Dışı Pazar Faaliyetinde bulunacak

Güncel Yayın: 31 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 31.08.2023 16:03:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Borsa, Romanya B2B (Business to business) İkili görüşmeler Yurt Dışı Pazar Faaliyetinde bulunacak 

Tarsus’a yeni ihracatçı iş insanları kazandırmak amacıyla yoğun çalışmalarını devam ettiren Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu bu kapsamda ihracatçılara sağlanan desteklerden üyelerini yararlandırmaya devam ediyor. 

Olağan Yönetim Kurulu toplantısında hazırlıkları tamamlana  TARSUS TARIM SEKTÖRÜNÜN İHRACAT YÖNETİMİ VE KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ KÜMELENME PROJESİ (21.URGE.025 )URGE projesi kapsamında 12-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Romanya B2B (Business to business) İkili görüşmeler Yurt dışı Pazar Faaliyeti ile ilgili değerlendirme yapıldı. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inancımızın eseri olan projemizin kazanımları bizleri umutlandırıyor. 2017 yılında, önceki dönem Başkanımız Murat Kaya ile  ‘İhracat Atağı Projesi’ başlatılmış, ihracat yapmak isteyen işletmelere yol göstermek üzere yola çıkılmıştı. Bu kapsamda 2. URGE projemizi de kazanarak bu yola kararlılıkla devam ediyoruz.  

Birinci URGE projemizden başlıca gözlemlerimiz, ihracatın riskli ve problemli görülmesi, yabancı dil ve iletişim kaynaklı konular, finansal riskler, yönetimsel ve finansal kaynak yetersizlikleri, yabancı pazarlar hakkında bilgi eksikliği, uluslararası tecrübesi olan eleman eksikliği gibi konular oldu.  

Bu projemizde, ihracatta satılan malların hacminden çok, söz konusu malların toplamda ülke ekonomisine kattığı ekstra gelirin miktarına önem vermekteyiz. Tam bu noktada yüksek katma değerli malların ihraç edilmesi, ülkemizin içsel zenginliklerinin yurt dışına değerinin altında çıkarılmamasını sağlamak.  

Önceliğimiz belirlerken bir mamule katma değer sağlayan en önemli etkenlerin belki de başlıcası olan, başarılı bir marka inşa etmek olacak. Öncelikle firmalarımıza marka olarak rakiplerinden farklı kılan özelliklerini belirlediğimiz projemiz kapsamında rekabette öne çıkmalarını sağlayan özelliklerin neler olacağı gibi soruların yanıtlarını da bulacağız” dedi. " dedi. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.