TOROSLAR’IN SIFIR ATIK ÇALIŞMALARININ SANATSAL YÜZÜ CAM FÜZYON KURSU, YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezinde Cam Füzyon Kursu’na katılan kadın kursiyerler, atık cam şişeleri birer sanat eserine dönüştürüyor.

Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 19:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezinde Cam Füzyon Kursu’na katılan kadın kursiyerler, atık cam şişeleri birer sanat eserine dönüştürüyor. Kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Mersin’de başarıyla sürdürdüğü Sıfır Atık çalışmalarıyla “Sıfır Atık Şehri Toroslar” markasını oluşturan Toroslar Belediyesi, TORTEK bünyesinde bulunan Cam Füzyon Atölyesi’ni de geri dönüşümün bir parçası haline getirdi.

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK binasında usta öğretici eşliğinde eğitimlerin verildiği atölye, unutulmaya yüz tutmuş cam işleme sanatını yeniden günümüze taşıyor. Cam ve atık şişeleri eritip çeşitli aşamalardan geçiren kursiyerler, bu atık camlardan süs eşyaları, ayna süslemeleri ve çeşitli tablolar yapıyor. Kursiyerlerin ürettikleri ürünler, kentte düzenlenen sergilerde ve fuarlarda alıcısını buluyor.

BAŞKAN YILMAZ; “TORTEK İLE 6 BİN 278 VATANDAŞIMIZA MESLEKİ EĞİTİM VERDİK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 56 farklı branştaki Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) ile 6 bin 278 vatandaşa mesleki eğitim verdiklerini, üretim sürecindeki kadınları desteklediklerini söyledi.

El becerilerini geliştirmek, yeteneklerini profesyonel seviyeye taşımak ve hobisini mesleği haline getirmek isteyenler için hazırladıkları TORTEK Cam Füzyon Kursu’nda ise atık camlardan üretilen ürünlerle sanata renk katmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yılmaz; “Bu atölyemizde atık cam şişeler, kursiyerlerimizin maharetli ellerinde birer sanat eserine dönüşürken, geri dönüşüme de katkıda bulunuyoruz. Çöpe atılan cam soda, kola ve su şişelerinin burada değerlendirilmesi bizleri de mutlu ediyor. Kursiyerlerimiz yeteneklerini sergilemelerinin yanı sıra sanat eserleri ile ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. “Daima üreten Toroslar” hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.