“Raylı ulaşıma geçilmesi Mersin’e sınıf atlatacaktır”

Mersin metrosunun yapımı için Bakanlık tarafından onay verilmesinin kent ulaşımı adına sevindirici olduğunu söyleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Nüfusu günden güne artan kentimizde raylı ulaşıma geçilmesi Mersin’e sınıf atlatacaktır” dedi.

Güncel Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 13:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin metrosunun yapımı için Bakanlık tarafından onay verilmesinin kent ulaşımı adına sevindirici olduğunu söyleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Nüfusu günden güne artan kentimizde raylı ulaşıma geçilmesi Mersin’e sınıf atlatacaktır” dedi.

35 kilometre olarak planlanan raylı sistemden bütün merkez ilçelerin faydalanacağını belirten Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Mersin Üniversitesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Şehir Hastanesi’ne raylı sistemle ulaşımın kolaylaşacağını belirtti. İkinci etap çalışmaları kapsamında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne raylı sistemle ulaşılacak olmasının Mersinli Sanayiciler arasında sevinçle karşılandığını aktaran Hasan Engin, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'le yaptığımız toplantılarda metro projesine dair detaylı bilgiler aldık. Nüfusu günden güne artan kentimizde raylı ulaşıma geçilmesi, ikinci etapta Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne raylı ulaşımın sağlanması Mersin’e sınıf atlatacaktır.” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in metro yapımı için uzun zamandır çaba sarf ettiğini hatırlatan Hasan Engin, 24 aylık beklemenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e verdiği onay için Mersinliler adına teşekkür etti.

“Metro ulaşıma çözüm olacaktır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini önemsediğini aktaran Hasan Engin, “Mersin büyüklüğündeki, hatta daha küçük şehirlerin hepsi raylı sistemle uzun yıllar önce tanıştı. Ama ne yazık ki kentimiz raylı sistemi birkaç yıl önce gündemine aldı.  Ulaşımda yaşanan aksaklıkları gidermek için metronun yapımı çözüm olacaktır. Ayrıca, İklim krizi ve buna bağlı doğa felaketleri yaşadığımız bu dönemde karbon ayak izini azaltmak için bireysel taşıtların kullanımını azaltmak için de metronun yapılması önemlidir. Kentimizi geleceğe hazırlamak hepimizin asli görevidir. Metronun yapımı için, kentimize güzel bir gelecek kurmak için her zaman dayanışma içerisinde yer alacağız. Ucuz, konforlu ve güvenli ulaşımın ilk adımı olan metronun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.