TARSUS BELEDİYESİ KENTE 27 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE YEŞİL ALAN KAZANDIRDI

Tarsus Belediyesi, şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Güncel Yayın: 29 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 29.08.2023 21:28:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Şehrin dört bir yanında yeni yeşil alanlar oluşturma hedefiyle ilerleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile 1600 günde kentte yeşil alan miktarı 1 milyon 940 bin metrekare olurken, 45 park ve 50 koruluk da vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tarsus Belediyesi, şehrin yeşil alanlarını artırmak ve vatandaşların sağlıklı bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla titizlikle yürüttüğü park ve yeşil alan düzenleme çalışmaları ile takdir topluyor. Kentin dört bir yanına yeşil dokunuşlarla yaşam alanları kazandıran Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şehre nefes aldıracak projelerle Tarsus'u daha yeşil bir şehir haline getiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşların boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenebileceği ve çocukları ile zaman geçirebileceği yeşil alanları genişletmeye yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

TOPLAM PARK VE KORULUK SAYISI 338 ’E, YEŞİL ALAN MİKTARI 1.940.050 METREKAREYE ÇIKTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kentteki yeşil alanların sayısını artırmaya yönelik çalışmaları sayesinde Tarsus’a 1600 günde 27 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kazandırıldı. Vatandaşların hizmetine sunulan ve içerisinde Kardeş Şehir Valkaneş Parkı ve Karavan Park gibi büyük projelerin de yer aldığı yeni parklarla birlikte Tarsus’ta ki toplam park sayısı 338’e yükselirken, Tarsus Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı da toplam 1.940.050 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 8.1 metrekareye çıktı. Şehir, her geçen gün daha yeşil ve sağlıklı bir geleceğe doğru ilerlerken, Tarsus Belediyesi'nin çevre ve yaşam kalitesini artırma vizyonu takdir topluyor.

YENİ PARKLAR AÇILDI, VAR OLAN PARKLAR YENİLENDİ

Atatürk ve Altaylılar Mahallesi’ne de yeni bir yeşil alan ve park oluşturmak üzere çalışmalarına devam eden ekipler, bunların yanı sıra diğer parklarda çocuk oyun alanları, dinlenme ve oturma alanlarını yenileyerek, sert zemin düzenlemeleri, peyzaj düzenlemeleri, panel çit montajları ve duvar boyama çalışmaları ile birlikte çeşitli bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.  

“VATANDAŞLARIMIZIN DOĞAYLA İÇ İÇE OLABİLECEĞİ, SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR ÇEVRE SUNMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Çalışmalar neticesinde tamamlanan parklar ve hayata geçirilecek yeni yeşil alan projeleri ile vatandaşların nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince koşup oyun oynayabileceği alanları kente kazandırmayı amaçladıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Yaşadığımız kente ve doğasına saygı duyuyoruz. Bu sebeple Tarsus’a yeni parklar kazandırmaya, var olan yeşil alanları yenileri ile artırmaya devam ediyoruz. Sayısını 338’e çıkardığımız parklarımız ile kentimizi güzelleştiriyoruz. Bu da bizler için gurur verici bir tabloyu ortaya koyuyor. Yeşil alanları artırmak, Tarsus'un geleceğini şekillendirmek için attığımız önemli bir adımdır. Vatandaşlarımızın doğayla iç içe olabileceği, sağlıklı ve huzurlu bir çevre sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak biz diyoruz ki bunlarla yetinmeyeceğiz, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını yükselterek çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.