BAŞKAN DR. HALUK BOZDOĞAN’DAN TARSUS’UN KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE KUTLAMA MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 10:59:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Bozdoğan mesajında son günlerde art arda gelen şehit haberlerine karşı derin bir üzüntü içinde bulunduklarını ifade ederek; “Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın topraklarını canları pahasına savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
Başkan Bozdoğan’ın, Tarsus’un 27 Aralık 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı, şöyle:
"Bugün, 102 yıl önce atalarımızın kahramanca mücadelesiyle kazanılmış bir zaferi gurur ve minnetle anıyoruz. Tarsus'un Kurtuluş Günü, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla düşman işgaline karşı verdiği destansı mücadelenin simgesidir. 44 Kahraman Kuva-i Milliyeci’nin tüm imkânsızlıklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesi, Fransız taburunun esir alınmasıyla birlikte tüm kente yayılmış ve atalarımız bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşama iradesini ortaya koymuşlardır. Unutulmaz kahramanlarımızın Tarsus'u düşmandan temizleyerek yazdığı destan, milletimizin birlik olduğunda esir olmayacağını, boyunduruk altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki kurtuluş mücadelesi, Türk milletinin gelecek nesillere özgür bir vatan bırakma kararlılığının bir yansımasıdır.
 
Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol alıp Fransız askerler tarafından şehit edilen Çeliktaş Müfrezesi Komutanı Molla Kerim ve tüm Kuva-i Milliye şehitlerini, isimleri bile bilinmeyen ancak kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden tüm canları saygı ve minnetle anıyorum. Başkomutanımız Atatürk'ün bize emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için birlik ve beraberlik içinde olmalı, onun çizdiği yolda ilerlemeliyiz. Tarsus, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla öne çıkan büyüleyici bir kenttir.
 
Bizler, bu topraklarda yaşamanın ve bu şehri yönetmenin sorumluluğunu taşıyan birer Tarsuslu olarak, geçmişimizden aldığımız güçle bugünü ve yarını inşa etmek için bir aradayız.  Tarsus'u daha yaşanabilir, daha güzel bir kent haline getirmek adına başlatılan projelerle, vizyoner bir yaklaşımla 2023'ü geride bırakıyoruz.  Kentimizin potansiyelini ortaya çıkarmak, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, geleceğe güvenle bakabilmek adına el birliğiyle çalışarak, Tarsus'u daha da büyüteceğimize inanıyorum. Tarsus halkının Kurtuluş Günü'nü içtenlikle kutluyor, ülkemizin dört bir yanından gelen şehit haberlerine karşı derin bir üzüntü içinde, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum." dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.