SİLİFKE’YE BAĞLI 2 MAHALLE DAHA KESİNTİSİZ İÇMESUYUNA KAVUŞTU

Mersin genelinde altyapı hizmetlerini aralıksız sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi’ne bağlı Sayağzı ve Sarıcalar Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği içmesuyu çalışmalarıyla, vatandaşların yıllardır süren içmesuyu sorununa son verdi.

Güncel Yayın: 19 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 19.09.2023 17:09:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin genelinde altyapı hizmetlerini aralıksız sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi’ne bağlı Sayağzı ve Sarıcalar Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği içmesuyu çalışmalarıyla, vatandaşların yıllardır süren içmesuyu sorununa son verdi. Altyapı çalışmalarından sonra üstyapı hizmetlerine de hız veren MESKİ, çalışmalar esnasında tahrip olan yolları sıcak asfaltla kapladı. MESKİ’nin çalışmaları sayesinde mahalle sakinleri hem kaliteli yollara, hem de hasretle bekledikleri kesintisiz içmesuyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi’ne bağlı Sayağzı ve Sarıcalar Mahalleleri’nin yıllardır süren içmesuyu sorununa son verdi. MESKİ’nin çalışması sayesinde vatandaşlar, kesintisiz ve kaliteli içmesuyuna kavuştu.

MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Silifke İşletme Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, Sayağzı’ndan Sarıcalar’a doğru giden içmesuyu hattında yaptıkları incelemede, mevcut hattın boru çaplarında değişkenlik olduğunu ve bölgede yaşayan insanların su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını tespit etti. Bunun üzerine gerekli çalışmaları başlatan MESKİ, Sayağzı Mahallesi 492 Sokak ile Sarıcalar Mahallesi Küçük Kanal Sokak’ta 2 bin metre uzunluğundaki içmesuyu hattını yeniledi. Bu sayede, yaklaşık 250 abonesi bulunan her iki mahallede yaşayan vatandaşların içmesuyu sorunu çözüme kavuştu. MESKİ, Sayağzı ve Sarıcalar’da gerçekleştirdiği altyapı çalışmasının ardından tahrip olan yolları da kısa sürede onararak, toplam 275 ton asfalt serimi gerçekleştirdi.

Kutlu: “Altyapı çalışması sonrası asfalt işlemleri batı ilçelerde devam ediyor”

MESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nda Yapı Denetim Görevlisi olarak çalışan Soner Kutlu; “Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Asfalt Şube Müdürlüğü’nün, merkez ilçelerde başarıyla yürüttüğü asfalt çalışmalarına batı ilçelerde de başlanıldı. İlk olarak Silifke İlçesi’nin Sayağzı ve Sarıcalar Mahalleleri’nde yapılan altyapı çalışmaları sonunda asfalt serim işlerine başlanmış olup, diğer ilçelerde de çalışmalar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Muhtar Gezeravcı: “İçmesuyu sorunumuzu 10-15 gün içinde çözüme kavuşturdular”

Uzun zamandır mahallenin belirli bir kısmına gece saatlerinde su geldiğini, gündüz saatlerinde ise su gelmediğini belirten Sayağzı Mahallesi Muhtarı Mehmet Gezeravcı, “Bu sorunu çözmek için Silifke MESKİ Şubesi, kısa bir süre önce ihaleye koydu. 10-15 günlük süre içerisinde hem yeni boru hattımızı döşediler, hem de üzerine asfaltlama çalışmalarını yaptılar. Çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibine, şahsım ve mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

Muhtar Serin: “Vatandaşlar en sonunda rahat etti”

Mahallelerinde yıllardır süren su sorununun çözülmüş olmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Sarıcalar Mahalle Muhtarı Mustafa Serin, “Yıllardır mahallemizde bazı bölgelere su belli saatlerde çıkıp, belli saatlerde çıkmıyordu. Sağ olsun Vahap Başkanım ve ekibi kısa zamanda bu sorunu çözmek için; altyapısını, boru değişikliklerini, üstyapısını ve asfaltını yaptılar. Vatandaşlar en sonunda rahat etti. Onun için Vahap Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mahalle sakinleri yapılan hizmetten çok memnun

Mahalle’nin yüksek kesiminde yaşadıkları için, yıllardır içmesuyu konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Sarıcalar Mahallesi sakinlerinden Kevser Cambaz, “Uzun zamandır su sıkıntısı çekiyorduk. Sonunda sıkıntımız halloldu. Çok zorluklar çektik burada. Ama bu sorunumuz Başkanımız Vahap Seçer sayesinde halloldu. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sarıcalar Mahallesi Tepe Sokak’ta ikamet eden Mehmet Yağal ise, “Burası mahallemizin en üst seviyesi olduğu için, yıllardır su sıkıntısı yaşıyorduk. Ama şu an şebeke suyumuza kavuşmuş durumdayız. Onun için Başkanımıza, Büyükşehir’e ve MESKİ’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıllarca kendilerinin ve besledikleri hayvanların su sıkıntısı çektiğini, MESKİ’den tankerle su getirttiklerini vurgulayan mahalle sakinlerinden Mehmet Cambaz ise, “İçmesuyu konusunda yaşadığımız sıkıntıyı Başkanımız Vahap Seçer ve ekibi sayesinde çözdük. Şu an herhangi bir problemimiz yok. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.