MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: MERSİN EKONOMİSİ GELİŞİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin’in 2023 yılı ilk 9 ayındaki ekonomik verileri paylaştı.

Güncel Yayın: 21 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 21.11.2023 20:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin’in 2023 yılı ilk 9 ayındaki ekonomik verileri paylaştı. Mersin’in ekonomi alanında geniş potansiyele sahip olduğunu söyleyen Uysal “Tarımdan sanayiye, turizmden lojistiğe, sağladığı katma değer ile ülkemizin uluslararası piyasalara açılan kapısı olan Mersinimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mersin, Türkiye’nin birçok alanında olduğu gibi sanayide de en gelişmiş kentlerden biri olma özelliğine sahip. Ülkenin ilk serbest bölgesi olan ‘Mersin Serbest Bölgesi’ günümüzde de birçok sektöre katkı sunmaya devam ederken ticaret hacmini de genişletiyor. Mersin Milletvekili Uysal da Mersin’in, ülkeye ve dünyaya gerçekleştirdiği ihracat-ithalat sayesinde ekonomiye kazanç sağladığını belirtti.

Uysal, Mersin’in 2023 yılının ilk 9 ayını içeren ekonomik verileri paylaşarak şöyle konuştu;

“Mersin üretiyor, Mersin ekonomisi gelişiyor. Üreten şehir Mersinimizin 2023 yılı ilk 9 ayındaki verilerine göre ihracatımız yüzde 34 artarak 5,5 milyar dolara yükseldi. Dış ticaret açığımız yüzde 41 azalarak 440 milyon dolara geriledi. Limanlarda taşınan yük miktarı yüzde 8 artarak 36 milyon tona ulaştı. Serbest bölgemizde faaliyet gösteren 381 firma 10 bin kişiye istihdam sağladı, 212 proje de yatırım teşviğine bağlandı. Bu projelerde 25 milyar lira yatırımla 3 bin kişiye istihdam sağlayabileceği öngörülüyor. Bunun yanı sıra iş gücü talebi yüzde 21 artarak 42 bine yükseldi. Ekonominin gelişmesi ve büyümesiyle, farklı iş sahaların açılmasıyla Mersin’de insan kaynakları istihdamı da artmış olacak. Yerli, yabancı yatırımcıları Mersin’e çekme hedefimizde adım adım ilerliyoruz. Hep birlikte gülümseyen Mersin için.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.