Tarsus TSO Yönetimi Çukurova Havalimanını ziyaret etti.

Çukurova Havalimanı Ocak’ta hizmete giriyor

Güncel Yayın: 15 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.09.2023 08:56:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çukurova Havalimanı Ocak’ta hizmete giriyor

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak beraberinde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yakın zamanda hizmete girecek olan Çukurova Havalimanını ziyaret etti. Çukurova Havalimanı’nın Ocak ayı itibariyle hizmete başlayacağı bildirildi.

Tarsus TSO Yönetimi, hizmete açıldığında Türkiye’nin büyük havalimanları arasında yer alacak olan Çukurova Havalimanına inceleme gezisi düzenledi. Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz'dan yatırımla ilgili bilgi alan TSO Yönetimi ortak proje ve iş birlikleri üzerine istişarede bulunarak yatırımın bölge ekonomisine sunacağı katkıyı değerlendirdi.

İLK ETAPTA 9 MİLYON YOLCU

Çukurova Havalimanı Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz, toplam 8 milyon metrekare alanda havacılık faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirterek, 115 bin metrekare terminal büyüklüğü ve mütemmimleri ile 204 bin 300 metrekareye ulaşan havalimanının ilk etapta 9 milyon iç hat ve dış hat yolcusuna hizmet vermek üzere uluslararası standartlarda tüm yeterliliklere sahip olarak tasarlandığını ve çok yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.  

STRATEJİK ÖNEMİ ARTACAK

Ayrıca 1.500 araç kapasiteli kapalı otoparkı, 8 köprülü uçak park pozisyonu ile toplamda 48 uçak park pozisyonun bulunduğunu kaydeden Oflaz, bunlara ilave olarak genel havacılık faaliyetlerinin de yürütüleceğini, 34 uçaklık park pozisyonlarının bulunduğunu ifade etti. Havalimanında uluslararası zincir markaların yer alacağını söyleyen Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz, geniş bir yelpazede gümrüksüz satış mağazalarından alışverişlerin yapılabileceğini belirtti.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak da Çukurova Havalimanının bir an önce hizmete girmesini beklediklerini, havalimanın bölge için global ölçekte dev bir yatırım olduğunu ve yeni fırsatları de beraberinde getirdiğini ifade ederek, ‘’Bölgemiz yeni fırsatlarıyla önümüzdeki dönemde avantajlı konuma geçecek ve stratejik önemi daha da artacak. Değişen dinamiklere hazırlıklı olmamızda yarar var. Bölgesel kalkınma için ortak proje ve işbirliklerine açığız.’’dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.