Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısında Romanya-Bükreş Yurt Dışı Pazar Faaliyeti Değerle

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısında Tarsus ve Ülke ekonomisine katma değer yaratacak Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi” URGE Projesi kapsamında 12-15 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşen Romanya B2B (B

Güncel Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 13:27:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu toplantısında Tarsus ve Ülke ekonomisine katma değer yaratacak Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi” URGE Projesi kapsamında 12-15 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşen Romanya B2B (Business to business) İkili görüşmeler Yurt Dışı Pazar Faaliyetini değerlendirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Bayram ile Yücel Gürbüz’ünde katıldığı Romanya -Bükreş Yurt Dışı Pazar Faaliyetinde kazanımların ele alındığı toplantıda Borsanın 2017 yılında  başlattığı ‘İhracat Atağı Projesi’ nin devam edeceği konuşuldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 26 kişilik güçlü bir ekiple birlikte yeni pazarlar bulmak amacıyla Avrupa’ya açılan lojistik kapı olan Romanya’ya 4 günlük ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ettiği açıklamasında;

“Romanya ile bir köprü kurmak istiyoruz. Bu köprü vazifesiyle üreticilerimizin ürünlerini, Romanya ve Romanya üzerinden Avrupa pazarına açmayı hedefliyoruz” dedi.

Yurt Dışı Pazar Faaliyetlerinde B2B (Business to business) İkili görüşmelerinin çok zor olmasına rağmen Romanya’nın 25 büyük firması ile görüşmelerde bulunulduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Türkiye turunçgil ihracatında birkaç ülkeye bağımlıdır. Başta Rusya, Irak, Ukrayna olmak üzere Romanya’dır. Romanyanın yaş meyve sebzesinin %30 nu Türkiye karşılıyor.Bu noktada Romanya, bizim için Avrupa’ya açılan lojistik bir kapı. Konum itibariyle, AB üyeliği itibariyle bizim ve üyelerimizin ticaret yapmasına elverişli bir ülke olarak öngörüyoruz. Biz bu ülkeye gerçekleştirdiğimiz iş gezimize katılan firmalarımızın temsilcileri, Romanya’da kendi iş alanları ile ilgili olarak faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle bir araya gelme fırsatını buldu.

Burada kurulan iş birliktelikleri ile Tarsus ve Ülke ekonomisine katma değer yaratacağız. Birinci URGE projesi ile Romanya 4. Ülke Yurt dışı Pazar faaliyetimiz oldu. Bugüne kadar Borsamız tarafından gerçekleştirilen Pazar faaliyetleri gibi Romanya Pazar faaliyetimizde çok önemliydi ve çok yararlı oldu. Ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inancımızın eseri olan bu projemizin kazanımları bizleri umutlandırıyor. Tarsus'un narenciye , sebze ve meyve ihracat payından daha fazla yararlanması artırılabilir hedef olarak değerlendirilen ikili görüşmelerde  Tarsus’tan yapılacak yaş meyve ve sebze ihracatı için Romanya iyi bir hedef pazardır.

Ayrıca Avrupa Birliği ülkesi olan Romanya Türkiye’den ithalat yapma eğilimindedir. Bu vesile ile Tarsus’a Avrupa kapısı da daha kolay açılacaktır.

Borsamızın başlattığı ‘İhracat Atağı Projesi’ ile , ihracat yapmak isteyen işletmelerimizle yola devam edeceğiz, Tarsus için büyüyeceğiz, Ülkemiz için çalışacağız.” Dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.