AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ MART AYI İLK TOPTLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne yapılacak maddi destek, Akdeniz Kent Merkezi 1’inci Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu değişikliğine yapılan itiraz ile

Güncel Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 13:11:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne yapılacak maddi destek, Akdeniz Kent Merkezi 1’inci Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu değişikliğine yapılan itiraz ile sokak, meydan, yeşil alan ve bulvar gibi alanlarda yapılacak kazılarda gelir kaydedilecek ruhsat bedeli, keşif bedeli ve zemin tahrip bedeli görüşüldü.

Akdeniz Belediye Meclisi Başkanvekili Aydın Eğin Başkanlığında; yoklama, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Meclis’te, bir önceki birleşim tutanak özeti okunup oylandı. Toplantıda, Akdeniz İlçesi Bekirde Mahallesi 10610 ada, 11 parselde, 28,32 metrekare yüzölçümündeki belediye hissesinin, 3194 Sayılı İmar Kanununun 17’nci maddesine istinaden, idarenin ilgili kurum ve kuruluşlardan aldığı bedel üzerinden, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesi hükümlerine istinaden diğer hissedara satışı ile ilgili teklif görüşüldü. Konu, oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.

Bir sonraki gündem maddesinde ise, Akdeniz Belediye Başkanlığınca 15 Mayıs-15 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 22’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne yapılacak maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklif ele alındı. Okunan gündem maddesi, oybirliği ile komisyonlara havale edildi.

Mecliste, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planına göre revize edilen, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Akdeniz Kent Merkezi 1.Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu değişikliğine, askı süresi içerisinde Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın değerlendirilmesi ile ilgili teklif de gündeme geldi. Konu, görüşülmek üzere oybirliği ile tüm komisyonlara sevk edildi.

Toplantıda ayrıca, Akdeniz Belediyesi sorumluluğunda bulunan sokak, meydan, yeşil alan, bulvar ve diğer alanlarda, altyapı yatırımı yapan kuruluş, firma ve vatandaşlar tarafından yapılacak kazılarla ilgili, gelir kaydedilecek ruhsat bedeli, keşif bedeli ve zemin tahrip bedelleri için 2024 yılı Mersin Büyükşehir Meclisi’nde onaylanan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü birim fiyatları üzerinden işlemlerin yapılıp altyapı yatırım hesabına yatırılması hakkındaki teklif görüşüldü. Konu, bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını 8 Mart 2024 Cuma günü saat 10:00’da gerçekleştirecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.