TARSUS BELEDİYESİ’NİN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ İLE BÜTÇEYE YILLIK 14 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANIYOR

TEMİZ ENERJİYLE ELEKTRİK ÜRETEN TARSUS BELEDİYESİ, BÜTÇESİNE DE KATKI YAPIYOR

Yayın: 17 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 17.06.2023 15:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TEMİZ ENERJİYLE ELEKTRİK ÜRETEN TARSUS BELEDİYESİ, BÜTÇESİNE DE KATKI YAPIYOR

Türkiye'nin en çok güneş ışığı alan, güneşli gün sayısı en fazla bölgelerinden biri olan Tarsus’ta, tarıma elverişli olmayan eğimli alanlarda güneşten yararlanarak yenilenebilir enerji üretmek için çalışmalar sürüyor. Kentin birçok noktasında bulunan 6 adet Güneş Enerji Santrali (GES) ile hem belediyenin faturaları sıfırlanıyor hem de yıllık 14 milyon TL gelir elde edilerek hizmetler artıyor.  

Bütçesine katkı sağlamak için her türlü tasarruf tedbirini alan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, enerji bağımlılığından kurtulmak ve tasarruf elde etmek için kentin çeşitli yerlerinde bulunan 6 GES ile belediye bütçesine katkı sağlamaya devam ediyor. Temiz enerjiyle elektrik üreten Tarsus Belediyesi, yıllık 14 milyon kar elde ediyor. Güneş Enerji Santrali (GES) ile yaklaşık 3 milyon 500 bin ağaçlık orman kadar karbon emisyonunun azaltılması sağlanıyor. Akdeniz Bölgesi’nde bulunan 387 Güneş Enerji Santrali (GES) arasında en fazla verimli elektrik üretimi yapan 9. sırada bulunan belediye, enerji üretimini artırmak ve verimli bir enerji sağlamak için santrallerin cam bölmelerinde temizlik işlemi gerçekleştiriyor.  Temizlik işlemi ile verimli enerji miktarını yüzde 10 artıran belediye, kurumun elektrik ihtiyacının tamamını karşılıyor. Tarsus Belediyesi’ne ait Güneş Enerji Santralleri; Turkuaz Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazarı, Bağlar Pazar Yeri, Kırklarsırtı Pazar Yeri, Yenimahalle Pazar Yeri ve Belediye Tesisleri’nde bulunuyor.

Santraller ile hem enerji maliyetleri düşürülüyor hem de şehrin yıllık karbon salınımı önemli oranda düşürülerek çevreye de katkı sunuluyor. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.