MEZİTLİ BOZÖN'DE GARİP İŞLER

Bozön Mahallesinde TOKİ tarafından sondaj çalışmaları yapılmaya başlandı.

Güncel Yayın: 19 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 19.06.2023 16:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bozön Mahallesinde TOKİ tarafından sondaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Tarım alanı olarak işaretli olan ve içerisinde çok sayıda vatandaşın özel mülkiyeti de bulunan arazide yapılmaya başlanan sondaj mahalle sakinlerinin de tepkisini çekti.

Şehir efsanesi haline gelen Mezitli BozönMahallesinde TOKİ tarafından konut yapılması yeni bir evreye girdi. İmar Planında halen “Tarım Alanı” olarak gözüken özel şahısların mülkiyetinde taşınmazlarının da bulunduğu alan için ihale yasası, imar yasası, kamulaştırma yasası yok sayılarak işlem yapılması şaşkınlıkla izlenen konular arasında yer alıyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın birçok kez gündeme getirmesine karşın bu çarpıklık devam ediyor.

Başkan Neşet Tarhan birçok yerde konuyla ilgili“Toplu konuta karşı olmadıklarını, doğru yer seçimi yapılarak gereksinme varsa dar gelirliler için uygun fiyatla toplu konut yapımını desteklediklerini ancak yasalar hiçe sayılarak tasarrufta bulunmamalarının yanlış olduğunu”dile getirmişti.

İmar planı sorunu, mülkiyet sorunu çözümlenmeden Bozön Mahallesi’nde TOKİ tarafından bugün sondaj çalışmalarına başlanması ibretlik bir olgu olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan,yasal işlemler yerine getirilmeden  inşaat ruhsatı verilmeyeceğini ifade ederek, TMMOB 'ne bağlı odalar ve STK'ları yasal haklarını kullanmaya çağırdı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.