ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ KORTEJ VE KONSERLERLE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği ‘Zafer Haftası’ etkinliklerine başladı.

Güncel Yayın: 29 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 29.08.2023 12:58:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği ‘Zafer Haftası’ etkinliklerine başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler bu yıl, ‘Bir Önder İnandı, Bir Millet Kazandı’ sloganıyla yapılıyor. Etkinlikler kapsamında ilk konser Erdemli’de yapıldı. Kortej yürüyüşü ile başlayan coşkulu etkinlik kapsamında; Tömük’te Güllük Sitesi önünde Cüneyt Işık ve Fahri Işık konseri, Öner Sitesi önünde ise MBB Pop Orkestrası konseri gerçekleşti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği ‘Zafer Haftası’ etkinlikleri, Mersin’in dört bir yanında başladı. ‘Bir Önder İnandı, Bir Millet Kazandı’ sloganıyla başlatılan ‘Zafer Haftası’ etkinliklerinin ilki Erdemli’de başladı. Tömük’te bulunan Güllük Sitesi önünde Cüneyt Işık sahne aldı. Cüneyt Işık’a sahnede, Mersin’de yetişen değerli sanatçılardan ve aynı zamanda TRT Sanatçısı olan babası Fahri Işık’ta şarkılarıyla eşlik etti.

Tömük halkı konserlerle coştu

Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi, konserlerin adresi oldu. Konser verilen ilk nokta Öner Sitesi’nin önü oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, verdiği konserle vatandaşlara keyifli saatler yaşattı.

İkinci konser noktası ise Güllük Sitesi önü oldu. Vatandaşlar, etkinlik kapsamında önce ellerinde bayraklarla ve büyük bir coşkuyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Korteje, bölge esnafı ve balkonlarında oturan vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, Güllük Sitesi önünde gerçekleşen Cüneyt Işık konseri ile sürdü. Cüneyt Işık’a sahnede, kendisi de Tarsuslu olan ve şarkılarıyla dönemine damga vuran TRT sanatçısı Fahri Işık’ta eşlik etti.

Etkinlikler kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından, ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ projesi kapsamında limon dondurma ikramı da yapıldı. Vatandaşlar, sıcak havada Büyükşehir’in dağıttığı dondurmayla serinledi.

Uzunbağ: “Sanatçı bir baba ve oğlunu burada misafir etmek, bizim için şerefti”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Sahnede çok büyük, çok değerli sanatçılarımız var. Sanatçı bir baba ve oğlunu burada misafir etmek, bizim için şerefti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer adına, hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Vatandaşlar, keyifli bir akşam geçirmenin tadını çıkardı

Konseri ön sıralardan izleyen vatandaşlardan Dilek Ceran duygularını, “Çok güzel bir konserdi. 30 Ağustos tüm Türkiye’nin zaferi. Atamızın ruhu şad olsun. Gençler onun yolunda ilerliyor. Bu etkinliği düzenlediği için de Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Çok coşkulu, çok güzel bir gün” diye belirtti. Bu tarz etkinliklerle milli ve manevi duyguların canlandığını sözlerine ekleyen Ceran, “Biz bunları büyüklerimizden öğrendik. Çocuklarımıza da biz öğreteceğiz. Cumhuriyet’e hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Muğlalı olduğunu ifade eden ve Vahap Seçer’in Muğla’da da tanındığını söyleyen Ayfer Gürbüz isimli vatandaş, “20 seneden beri buradayım. Yaptığı hizmetler dolayısıyla, Vahap Seçer’i Ege’de de çok tebrik ediyorlar. Muğla halkı bile kendisinden çok memnun. Biz de düzenlenen etkinliklerden çok memnunuz. Bu tür etkinlikleri daha önce televizyondan izlerdik, şimdi biz de katılıyoruz. Devamı daim olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler sayesinde sosyalleştiklerini söyleyen Dudu Başkurt, “Her şey güzel gidiyor. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. O’nun sayesinde kadınlarımız konserlere ve gezilere gidiyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan ‘Zafer Haftası’ etkinlikleriyle çok eğlendiklerini ifade eden Kısmet Evcibağ, “Etkinlikleri çok güzel buluyorum. Önce bu tür şeyleri televizyonda izleyebiliyorduk. Şimdi Vahap Seçer’in sayesinde, biz de katılıyoruz. Çok da mutluyuz. Birçok konsere katıldık, teşekkür ediyoruz” derken, düzenlenen yürüyüşün coşkuyla geçtiğini ifade ederek, “Çok heyecanlandık. O anları yaşar gibi olduk” diye konuştu.

Hem yürüyüşe, hem de konsere katılan Dudu Gül ise akşamı değerlendirerek, “Eğleniyoruz. Harika, çok güzel. Çok mutluyum, neşeliyim” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.