BİSİKLETLİLER, GÜN BOYU TARSUS’UN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNE PEDAL ÇEVİRDİLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kent genelinde bisikletlilerin görünürlüğünü artırmak adına bu yıl 2.’sini organize ettiği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’nin 2. gününde 25 ilden toplam 500 bisikletli, Tarsus’u

Güncel Yayın: 15 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 15.10.2023 20:38:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kent genelinde bisikletlilerin görünürlüğünü artırmak adına bu yıl 2.’sini organize ettiği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’nin 2. gününde 25 ilden toplam 500 bisikletli, Tarsus’un tarihi ve turistik noktalarını karış karış dolaştı.

Bisiklet turlarına Tarsus Mavi Bulvar’dan başlayan bisikletliler, Tarsus’un önemli cadde ve bulvarlarında pedal çevirerek; Tarsus Şelalesi, Nusret Mayın Gemisi ve Kültür Parkı gibi Tarsus’un tarihi noktalarını gezdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yediden yetmişe bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve bisiklet farkındalığını artırmak adına geçen yıl başlattığı ve bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’nin 2. gününde bisikletseverler ‘Trafik’te bizler de varız’ diyerek pedallarını Tarsus kenti boyunca çevirdiler.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen organizasyonda 25 ilden toplam 500 bisikletli, gün boyu Tarsus’un tarihi ve turistik noktalarını karış karış dolaştı. Yüzlerce bisikletinin aynı anda pedal çevirdiği Tarsus sokakları renkli görüntülere sahne olurken, çevredeki vatandaşlarında ilgisini çekti. Doğanın korunması adına en temiz ulaşım imkanını sağlayan bisikletliler, her gittikleri noktada bol bol fotoğraf çekildiler.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı’nda konaklayan bisikletliler, turlarına önce Tarsus Mavi Bulvar’dan başladı. Atatürk Caddesi, Kasım Ekenler, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Donat, Gazipaşa Bulvarı gibi Tarsus’un önemli cadde ve bulvarlarında pedal çeviren bisikletseverler, Tarsus Şelalesi, Nusret Mayın Gemisi ve Kültür Parkı gibi Tarsus’un tarihi noktalarını bisikletle gezdi.

Bisikletliler, on bin yıllık tarihi kent Tarsus’u bisikletle dolaşmanın keyfini çıkardı

Bisiklet tutkunlarından Gülhan Üstünel, “Geçen sene de Tarsus Bisiklet Festivali’ne gelmiştim. Stres atmak için bire bir. Organizasyon süper. Her şey çok güzel. Keşke kendi şehrimizde de bu etkinliklere böyle önem verilse. Vahap Bey gerçekten her şeyin en iyisini yapmış, ellerine sağlık” dedi. Üstünel, bisiklet yollarının kent genelinde çok güzel yapıldığını ifade ederek, “Bisiklet sürerken insanlar bizleri izlediler. Vermek istediğimiz mesajı aldılar. Burada olmak ayrı bir keyif” diye konuştu.

Etkinliğe Mersin’den katılan Tuğba Doğan, “Bu benim 2. Festivalim. Daha önce Tarsus şelalesine geldim ama bu atmosferde, festival kapsamında buraya gelmek ve bisiklet sürmek ekstra güzel. Keyifli zaman geçirdik. Hem hizmet hem ortam çok güzel. Yeni arkadaşlarla tanıştık” dedi. 1.5 yıldır bisiklet kullandığını belirten Doğan, “Eşimle birlikte daha önce de uzun tur deneyimimiz oldu. Hangi festival düzenleniyorsa eşimle birlikte katılmayı düşünüyoruz. Mersin gerçekten bisiklet şehri. Ben Mersin’e taşındığımda bisiklet hayatıma girdi ve çok memnun oldum. Mersin’de yollar çok akışkan. Bisiklet yolları o kadar güzel ki,  Mersin bisiklet için konumlandırılmış bir şehir” şeklinde konuştu.

Etkinliğe geçen sene de ailesiyle birlikte katıldığını ifade eden Sinan Baldır, Maraş’tan geldiğini ve Maraş’ta böylesine bir bisiklet kültürün olmadığını söyleyerek, “Özellikle sosyal medyada çok paylaşılıyordu. Herkes çok imreniyor ve bu sayede bisikletlilerin farkına varıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi çevre dostu bir belediye olduğunu gösteriyor. Bu yüzden teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tuba Baldır da, “Biz ailecek böyle festivallere 5 yıldır katılıyoruz. Ortak hobilerimizle buluştuğumuz insanlarla bir arada olmaktan çok memnun oluyoruz. Evde çocuklar festival tarihini duyunca çok heyecanlanıyor ve coşkuyla geliyoruz.  Aile boyu birlikte olmaktan ve onlarla vakit geçirmekten keyif alıyoruz” dedi.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.