TARSUS'TA KADINLAR İÇİN OKUMA YAZMA KURSLARIYLA YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Tarsus Belediyesi, kadınların okuryazarlığını artırmak amacıyla sosyal belediyecilik projelerine devam ediyor.

Güncel Yayın: 02 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 02.10.2023 17:02:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, kadınların okuryazarlığını artırmak amacıyla sosyal belediyecilik projelerine devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından başlatılan okuma yazma kursları, kadınların eğitim ve kişisel gelişimine katkıda bulunuyor. Okuma yazma kursuna katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor.

Tarsus Belediyesi Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi, Kütüphane Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kurslar, okumayı bilmeyen kadınları hedefliyor. Bu kurslar sayesinde, kadınlar okuma yazma becerilerini artırarak hayatlarını kolaylaştırma fırsatı buluyorlar. Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek Dayanışma Merkezi, Tozkoparan Zahit Mahallesi, Fahrettinpaşa Mahallesi, Şahin Mahallesi ve Barbaros Mahallesi’nde kurslar açılıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, mahallelerdeki kadınları sevindiren bu projeyi devam ettirerek toplumun gelişimine önemli bir katkı sağlıyor.

Mahallelerdeki okuma salonlarında verilen kurslar, yüzlerce kadının okuma yazma becerilerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Kursiyerler, kurslara düzenli olarak katılarak eğitmenler eşliğinde öğrenim görüyorlar. Bu kurslar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde düzenleniyor. Mahalledeki kadınlar, derslerin olmadığı zamanlarda ev işleriyle ilgilenirken, kurs zamanlarında ise azim ve gayretle okuma yazma öğreniyorlar. Özellikle 60 yaşından sonra okuma yazma öğrenmeye başlayanlar da bu projenin bir parçası olarak yer alıyorlar.

“TARSUS BELEDİYESİ KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURMASINI SAĞLIYOR”

61 yaşındaki Kursiyer, okuma yazma bilmediği için hastaneye gidemediğini ve başkalarından sürekli olarak yardım almak zorunda kaldığını belirterek, “ Mahallemize açılan okuma yazma kursu sayesinde, 60 yaşından sonra da hayatımı bağımsızca sürdürebiliyorum.  Ehliyet almak için geldim, iki kurs eğitim aldıktan sonra ehliyet alabiliyoruz. Hastaneye giderken doktorlara sormadan her şeyi biliyoruz. Tarsus Belediyesi kadınların kendi ayakları üstünde kalmasını sağlıyor. “ ifadelerini kullandı.

“BELEDİYEMİZİN BU İMKÂNI SAYESİNDE İŞ KADINI OLDUM”

Okuma yazma öğrendikten sonra sahibi oldukları marketi artık tek başına işletebildiğini belirten kadın kursiyer, “Marketin başında duruyor, hesap kitap yapabiliyorum. İş kadını oldum artık. Gururla kendi marketimi işletiyorum. Çok mutluyum. Kimseye ihtiyacım kalmadı. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“OKUMA SALONUNDA DEVAM EDEN KURS BİRÇOK KADINA ULAŞTI”

Tozkoparan Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Baran, “ Tarsus Belediyemizin mahallemize açtığı okuma salonunda devam eden kurs birçok kadına ulaştı. Kadınların kendilerini geliştirebilmesi için tanınan bu şans çok güzel. Belediyemize, Başkanımıza çok teşekkür ederiz. “ ifadelerini kullandı.

“KADINLAR KURS İLE ARTIK KENDİNİ GELİŞTİREBİLİYOR, İŞ İMKÂNLARINI DEĞERLENDİREBİLİYOR”

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, eğitimin insanları aydınlattığını ve özellikle kadınların okuyarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirebileceğini vurguluyor. Belediyenin bu projeyi mahalleye kazandırmasından memnuniyet duyduklarını belirten muhtar, “ Belediye başkanımız eğiten üreten bir Tarsus hedefiyle ilerliyor. Mahallemizde açılan okuma kursu ile kadınlar dünyayı aydınlatıyor. Artık ehliyet alabiliyor, iş imkânlarını değerlendirebiliyor.  Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.