CHP’Lİ İSTEMİHAN TALAY’DAN MERSİN’DEKİ CHP-DEM UZLAŞISINA HAKLI SİTEM

4 dönem Mersin Milletvekilliği yapan Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’i DEM Partisi’ne peşkeş çektiğini ifade ederek, zehir zemberek sözlerle gelinen noktayı eleştirdi.

Siyaset Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 22:00:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

4 dönem Mersin Milletvekilliği yapan Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’i DEM Partisi’ne peşkeş çektiğini ifade ederek, zehir zemberek sözlerle  gelinen noktayı eleştirdi.

İstemihan Talay Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin DEM’e bırakılmasına şu sözlerle tepki gösterdi;

“Emperyalist devletler tarihsel süreçte PKK’ya dört önemli görev yüklemiştir:

1. Kuzey Irak’tan ve Suriye’ den uzanan bir koridoru ele geçirmek

2. Akdeniz’ e açılmak

3. Bu bölgede kendileri için terör üretecek bir garnizon devletçik oluşturmak

4. Basta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini taciz etmek, mümkünse de parçalayıp
bölerek küçültmek

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tehditleri görerek Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarıyla yüzlerce şehit vermek pahasına bu oyunları bozmuştur.

PKK’nın Akdeniz’ e açılmak ve orada bir yer tutmak hayali ilk olarak 1999 yerel seçimlerinde uygulamaya konulmak istenmiştir. Dört dönem milletvekilliğini yaptığım Mersin’in Büyükşehir Belediyesi Hadep tarafından kazanılmış gibi ilan edilmiş ancak Kültür Bakanı olarak yaptığım itirazlar ve yeniden sayım sonucunda Hadep’in seçimi kazanmadığı tespit edilmiştir.

Böylece Akdeniz’ e açılım hayalleri önlenmiştir. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’ deki en büyük ve en stratejik limanı Mersin ili Akdeniz ilçemizde
bulunmaktadır. Bu liman aynı zamanda Ortadoğu’nun da giriş ve çıkış kapısı durumundadır. Akdeniz’e komsu diğer ilçe ise Toroslar ilçemizdir.
Hadep’in devamı olan Dem partisinin CHP ile uzlaşmak için yüzlerce ilçe arasından Akdeniz ve Toroslar ilçelerini şart koşmaları basit bir seçim stratejisi değildir. Mersin’ de emperyalist hayallerinin kaldığı yerden devam ettirildiğinin açık bir göstergesidir.

Burada kabul edilmesi mümkün olmayan durum, büyük Atatürk’ün kurduğu CHP’nin
bugünkü yöneticilerinin koltuk uğruna bu iki ilçemizi Dem’e peşkeş çekme kararı almaları
ve Mersin’i emperyalist hayallere teslim etmeleridir.

Büyük Atatürk Mersinlilere hitaben “Mersinliler Mersin’e sahip Çıkınız” demiştir.
İnanıyorum ki Sevgili Mersinliler bu öğüt doğrultusunda Mersin’e sahip çıkacaktır. CHP
yöneticilerinin 31 Mart seçimlerinde Dem’i destekleme dayatmasını reddedecek ve emperyalist hayalleri sandıkta yok edecektir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.