Öz: “Kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta çağ atlayacağız”

Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz, “Üreticilerimize tohum, fide, fidan ve ekipman desteği vereceğiz. Yerel çiftçilerimize modern tarım teknikleri, sulama yöntemleri ve toprak verimliliği konusunda eğitimler vereceğiz.

Siyaset Yayın: 01 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 01.03.2024 16:35:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 
Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz, “Üreticilerimize tohum, fide, fidan ve ekipman desteği vereceğiz. Yerel çiftçilerimize modern tarım teknikleri, sulama yöntemleri ve toprak verimliliği konusunda eğitimler vereceğiz. Hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerimize yetiştiricilik, koruma ve pazarlama alanında teknik destek sunacak ve yardımcı olacağız. Yüksek değerli ürünler yetiştirmeyi teşvik edeceğiz. Örneğin organik sebzeler, meyveler veya aromatik bitkiler gibi ürünlerin yetiştirilmesini özendireceğiz. Bu sayede de kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta çağ atlayacağız” dedi.
 
Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz, ilçeye bağlı kırsal mahallelere çıkarma yaptı. Seçim çalışmaları kapsamında 10 mahalleyi ziyaret eden Öz, gittiği her mahallede kurban kesilerek coşkulu bir şekilde karşılandı. İlk olarak Kayrakkeşlik Mahallesini ziyaret eden Öz, daha sonra sırasıyla; Aladağ, Yeniköy, Güzelyayla, Çağlarca, Yüksekoluk, Kurudere, Yavca, Kavaklıpınar ve Arslanköy mahallelerini ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Ferdi Çokkeser ve MHP Toroslar İlçe Başkanı Osman Mete Yıldız ile birlikte kırsal mahallelere ziyaret gerçekleştiren Öz, vatandaşa seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri anlattı.
 
 “TOPRAĞI DESTEKLEYEREK GELECEĞE GÜÇ KATACAĞIZ”
 
Yörüklerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Öz, kırsal mahallelerde hayata geçireceği projelerle birlikte Toroslar’ın geleceğine güç katacaklarını ifade etti. Öz, “Üreticilerimize tohum, fide, fidan ve ekipman desteği vereceğiz. Yerel çiftçilerimize modern tarım teknikleri, sulama yöntemleri ve toprak verimliliği konusunda eğitimler vereceğiz. Hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerimize yetiştiricilik, koruma ve pazarlama alanında teknik destek sunacak ve yardımcı olacağız. Toprağı destekleyerek geleceğe güç katacağız. Yüksek değerli ürünler yetiştirmeyi teşvik edeceğiz. Örneğin organik sebzeler, meyveler veya aromatik bitkiler gibi ürünlerin yetiştirilmesini özendireceğiz. Bu sayede de kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılıkta çağ atlayacağız” dedi.
 
“BİRLİKTE ÜRETİP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
 
E-ticaret ve online pazarlamanın önemine dikkat çeken Öz, “Tarım kooperatifleri ve üretici birliklerini destekleyerek çiftçiler arasında dayanışma ve işbirliğini teşvik edeceğiz. Kırsal ürünlerin markalaşmasını ve pazarlamasını destekleyeceğiz. Bu sayede tarımsal üretimde katma değer sağlayacağız. Online pazarlama platformları ve e-ticaret siteleri aracılığıyla kırsal ürünlerin daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmasını sağlayacağız. Toroslar’da çok çeşitli tarımsal ürünler yetişmektedir. Üreticilerimizi desteklemek ve vatandaşımızın daha kaliteli ve güvenli ürünler tüketmesini sağlamak amacıyla yöresel ürünler köylü pazarları kuracağız. Köylü pazarları aracılığıyla birlikte üretip birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.
 
Ziyaretlerin ardından Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Celal Emre Gül ile birlikte Arslanköy Seçim İrtibat Bürosunun açılışını gerçekleştiren Öz, mehteran takımı eşliğinde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne katıldı. 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.