Boltaç “Turizm Tarsus’un lokomotifi olacak.”

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Tarsus’un tarihsel ve turistik zenginliği ile içinde bulunduğu durumun ters orantılı olduğuna dikkat çekerek, “Bu çelişkiyi ortadan kaldıracağız.

Siyaset Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 20:02:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Tarsus’un tarihsel ve turistik zenginliği ile içinde bulunduğu durumun ters orantılı olduğuna dikkat çekerek, “Bu çelişkiyi ortadan kaldıracağız. Gerekirse her kapıyı çalıp Tarsus’u anlatacağız. Tarsus'u turizmin cazibe merkezi haline getireceğiz.” dedi.
Tarsus için Turizm’in lokomotif bir sektör olması gerektiğini ifade eden CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, göreve geldiklerinde kenti turizme odaklayacak projeler yapacaklarını söyledi.
Tarsus’un tarihi mirasının korunması , açığa çıkarılması ve dünyanın önemli bir turizm merkezi haline gelmesi  için tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyleyen Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç” Kentin turizm envanteri ile geldiğimiz nokta maalesef ters orantılı. Bu kadar zenginliğin ortasında fakirlik çekilmesi kabul edilebilir değil. Turizmi bu kentin lokomotifi ve odağı yapmaya kararlıyız. Peki neler yapacağız. Tarihi ve arkeolojik alanlarımızın korunması ve tanıtılması için uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Tarihi merkezlerimizin bakım ve onarımlarını istikrarlı bir şeklide gerçekleştireceğiz. Turizm değerlerimizin gezilip görülmesi için ulaşım ve konaklama olanaklarını geliştireceğiz. Şehrimizin hem kıyı hem de dağlık kesimlerindeki turizm değerlerimize zarar verecek faaliyetlerin önüne geçeceğiz. Ekolojik ve butik otellere izin vereceğiz.“şeklinde konuştu.
Göreve geldiklerinde masaya yatıracakları ilk konu başlığının turizm olacağına dikkat çeken Başkan Adayı Ali Boltaç. “Bu konuda atacağımız en önemli uluslararası adım da Tarsus’u Birleşmiş Milletler’in UNESCO Dünya Mirası listesine sokmak olacaktır.  Bunu çok önemsiyoruz. UNESCO Dünya Miras listesinin bize sağlayacakları maddi ve manevi olanakları kullanarak tanıtım faaliyetlerimizi ve organizasyonlarımızı arttıracağız. Bu desteklerle Tarsus’un 10 bin yıllık tarihini anlatan bir Arkeoloji Parkı kuracağız. Kısacası Tarsus’u bu değerlerini açığa çıkaracağı bir açık hava müzesi haline getireceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.