YÜZME KURSU SAYESİNDE 7’DEN 70’E HERKES YÜZME ÖĞRENİYOR

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Mersinliler tarafından yoğun ilgi gören Mersin Büyükşehir Belediyesi yüzme kursu kayıtları, 3 Temmuz itibariyle alınmaya başlandı.

Güncel Yayın: 04 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 04.07.2023 17:02:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Mersinliler tarafından yoğun ilgi gören Mersin Büyükşehir Belediyesi yüzme kursu kayıtları, 3 Temmuz itibariyle alınmaya başlandı. Macit Özcan Spor Tesisleri olimpik yüzme havuzunda haftanın 4 günü ücretsiz şekilde verilecek yüzme kurslarına, 6 yaş ve üzeri herkes katılabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en sevilen ve ilgi gören kurslarından biri olan yüzme kursu kayıtları, 3 Temmuz itibariyle alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından açılan yüzme kurslarına, 6 yaş ve üzeri herkes katılabiliyor.

3 Temmuz’da başlayan, 6-8, 8-11, 12-14, 15-17 ve 18 yaş üzeri olmak üzere 5 farklı grupta verilecek yüzme kursları 7 Eylül’e kadar sürecek. İki haftalık periyotları kapsayan yüzme kursları Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ücretsiz bir şekilde verilecek.

TEKSİN uygulaması üzerinden veya Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda şahsen yapılan kayıtlarda, sağlık raporu belgesi ile birlikte 18 yaş altı çocukların veli izin belgesi isteniyor.

Taşkın: “Her sene kursiyer sayımızı artırıyoruz”

2022 yaz sezonunda sadece ilk ayda 4 binin üzerinde kursiyere hizmet verdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Bu yıl, bu sayının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Haftanın dört günü yüzme eğitimi alacak olan çocuklarımız, günde birer saatlik eğitimin sekizinci saatinde, rahatlıkla yüzebilecek duruma geliyorlar” dedi.

Haftanın kalan günlerini havuzun bakım ve temizliğine ayırdıklarını ifade eden Taşkın, “Şu anda haftanın 4 günü hizmet veriyoruz, ancak talep çok fazla olursa, kurs günü sayımızı artırabiliriz” diye konuştu. Yediden yetmişe yüzme bilmeyen herkesi kursa davet eden Taşkın, “Katılacak kişi 18 yaşın altındaysa, veli izin belgesi ve sağlık raporu ile Dairemize başvurabilir” dedi.

Taşman: “Kursiyerlere temel ve teknik eğitim bilgisi veriyoruz”

Hafta içi saat 9.30’dan 18.30’a kadar devam eden yüzme kurslarının, herkese açık ve ücretsiz şekilde verildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Yüzme Antrenörü Serhat Taşman, “Hem çocuklar, hem de yetişkin kursiyerlerimiz, burada yüzme ile ilgili temel eğitimi alıyorlar. İki haftalık yüzme kursumuz boyunca temel eğitimin yanı sıra, yüzme bilen gruplarımızla da teknik eğitim çalışıyoruz. Serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama stillerinde yüzme eğitimi veriyoruz” diye konuştu.

Anneler kurstan oldukça memnun

Yüzme kursu kayıtlarını sosyal medya üzerinden görerek kayıt yaptıran anne Gurbet Nas, “Ekonomik koşullar sebebiyle, ailelerin çocuklarını herhangi bir sosyal aktiviteye veya kurslara göndermesi kolay olmuyor. O yüzden bu etkinlikler bizim için muazzam düzeyde. Çocuklarımız da, biz de çok keyif alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

5 senedir aktif bir şekilde çocuğunu yüzme kursuna getiren anne Mercan Gürcüoğlu, “Çocuklarımıza yaz tatilinde çok güzel bir faaliyet oluyor. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’ in yaptığı bu güzellik, çocuklarımıza yarıyor” dedi.

İki senedir kursa çocuklarıyla birlikte gelen anne Sibel Kan, “Kursun açılmasını iple çektik. İlk geldiğimde yüzme bilmiyordum, ancak şu an yüzmeyi çok ilerlettiğim için mutluyum. Çocuklarım da yeni yeni yüzmeyi ilerletiyor. Hangi çocuk yüzme sevmez ki?” diye konuştu.

Çocuklar yüzme kursuyla hem sosyalleşiyor, hem öğreniyor

Yaz mevsimini daha güzel geçirmek için yüzme kursuna gelen 15 yaşındaki Sena Korun, “Kursa kardeşimle birlikte geliyorum. Hem fiziksel bir aktivite yapıyoruz, hem de yüzme öğreniyoruz. Herkesin gelmesini tavsiye ederim” dedi.

11 yaşındaki Serra Korun ise, “Yüzmeyi küçük adımlardan başlayarak öğreniyoruz ve bizler için çok iyi oluyor” diye konuştu.

8 yaşındaki Mehmet Bora Kan, “Burası çok eğlenceli. Kardeşimle her gün buraya gelmek istiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.