TARSUS BELEDİYESİ EKİPLERİ 5 YAVRU KÖPEK VE ANNEYİ KURTARDI

Tarsus’ta Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı Mevkiinden gelen ihbar üzerine 5 yavru köpek ve annesinin imdadına Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Uçurumun kenarında mahsur kalan köpekler uzun uğraşlar sonucu ekipler tarafı

Güncel Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 16:11:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

  Tarsus’ta Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı Mevkiinden gelen ihbar üzerine 5 yavru köpek ve annesinin imdadına Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Uçurumun kenarında mahsur kalan köpekler uzun uğraşlar sonucu ekipler tarafından kurtarıldı. Tarsus Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınan yavru köpek ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Tarsus’ta,  Alman Mezarlığı Mevkiinden köpeklerin yola ve uçurum kenarına çok yakın bir şekilde bulunduğu ve trafik kazası riski taşıdığı yönünde bir ihbar gelmesi üzerine, Tarsus Belediyesi Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri hızla olay yerine intikal etti.  Ekipler uçurumun kenarından yoğun bir çaba sonucu yavru köpekleri kurtarmayı başardı. Toplamda 5 yavru köpek ve annesi, ayrıca 2 genç yetişkin köpek ve bir yaşlı köpek, Köpek Bakım Evi'nde özel bakıma alındı. Ayrıca bulunan mevkide ana yol üzerinde oluşan kaza ve ezilme riski de ortadan kalktı. Köpeklerin sağlıkları için gereken her türlü önlem alındı.

“YOĞUN BİR ÇABA SONUCU YAVRULARI KURTARDIK”

Kurtarılma sürecini anlatan Tarsus Belediyesi Veteriner Hekim Nuri Tehneldere, “ Gelen ihbar üzerine Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı Mevkiinde bulunan köpeklerin yola ve uçuruma çok yakın olduğu ayrıca trafik kazası geçirme riski olduğu üzerine ekipçe yola çıktık. 2 genç yetişkin, 1 yaşlı köpek aldık. Ancak burada en mağdur olan anne ve yavrularıydı. Yavrular çok kötü bir ortamdaydı. Biz ekipçe yoğun bir çaba sonucu yavruları uçurumun kenarından aldık. Toplamda 5 yavru köpek ve annesi, ayrıca 2 genç yetişkin köpek ve bir yaşlı köpeğimizin bakımları burada yapıldı. Yaşlı köpeğimiz dışındaki diğer köpeklerin sahiplendirilmesi için 1 ay sonra herkes buraya gelip sahiplenebilir. Sağlık durumları, huzurları ve keyifleri yerinde.” şeklinde ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.