MERSİN POLİSİ SUÇ ŞEBEKELERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, vatandaşlarımızın huzurunu bozan örgütsel yapı içerisinde organize şekilde hareket ederek vatandaşlardan haraç alan,

Güncel Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 10:39:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, vatandaşlarımızın huzurunu bozan örgütsel yapı içerisinde organize şekilde hareket ederek vatandaşlardan haraç alan, yüksek faiz karşılığında nakit para veren, vermiş oldukları nakit paraların tutarından çok daha yüksek meblağlı senetleri imzalatarak gayrimenkul ve araçlarını zorla birlikte hareket ettikleri şahıslar adına devir ettiren, vatandaşların işyeri ve evlerine kalabalık ve silahlı şekilde giderek vatandaşa baskı kurarak haksız kazanç sağlayan ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, yağma, tefecilik, rüşvet alıp vermek, kişilerin huzur ve sükununu bozma, tehdit, hakaret ve 6136 SKM. suçlarına karışan 36 şüphelinin yakalanması için teknik ve fiziki takip sonucu operasyon yapıldı.

İlimiz merkezli yapılan operasyonda, şüphelilerin belirlenen adreslerine Mersinde 31’i konut 2’si işyeri, Şanlıurfa’ da 3, İstanbul’ da 1, Antalya’ da 1 ve Adana’ da 1 olmak üzere toplam 39 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yapılan operasyon neticesinde 25 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 5 adet tabanca, 5 fişek, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet av tüfeği, çok sayıda borç senetleri, alacak verecek defteri, suçta kullanıldığı düşünülen para sayma makinesi ve 260.000 TL ile 450 ABD Doları nakit para ele geçirilmiştir.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.