134’Ü FEN LİSESİ’NE, 250 ÖĞRENCİ NİTELİKLİ LİSELERE YERLEŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren 14 LGS Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla önemli başarılar ortaya koydu.

Güncel Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 18:35:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren 14 LGS Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanan öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla önemli başarılar ortaya koydu. Sonuçlara göre 134’ü öğrenci Fen Liseleri’ne olmak üzere, 250 öğrenci nitelikli liselere yerleşme hakkı kazandı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde ve eğitimde fırsat eşitliği prensibinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde LGS sınavına hazırlanan öğrenciler, aldıkları sonuçlarla yüzleri güldürdüler.
Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren 14 LGS Kurs Merkezi’nden ücretsiz eğitim desteği alan 1131 öğrenci, bir yıl boyunca Büyükşehir’in öğretmenleri eşliğinde sınava hazırlandı. 4 Haziran’da gerçekleşen LGS sınavında ter döken lise adayları, yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını 24 Temmuz’da açıklanan tercih sonuçlarıyla aldı. Sonuçlara göre 134 öğrenci Fen Liseleri’ne, 116 öğrenci de nitelikli liselere yerleşme hakkı kazandı.
Karakuş: “Her geçen yıl başarı çıtamız daha da yükseliyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteklerin güzel sonuçlarını almaya devam ettiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Geçen yıl 44 öğrencimiz Fen Lisesi’ni kazanmıştı. Toplamda da 102 öğrencimiz nitelikli liselere yerleşmişti. Bu yıl başarı çıtamızı biraz daha yükselttik. 24 Temmuz’da açıklanan sonuçlara göre bu yıl 134 öğrencimiz Fen Lisesi’ne yerleşti. Toplamda da 250 öğrencimiz nitelikli liselere yerleşerek, bizleri çok mutlu ettiler” dedi.
 
Yeni eğitim ve öğretim dönemi hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ve il genelinde yine 14 LGS Kurs Merkezi ile hizmet vereceklerini sözlerine ekleyen Karakuş, “Öğrencilerimizin sınavlardaki başarılarını her yıl daha da artırmak için, tüm çalışmalarımızı tamamladık. Öğrencilerimizi kurs merkezlerimize bekliyoruz. Bizler öğrencileri sadece bilişsel alanda desteklemiyoruz. Onlarla yıl içerisinde geziler, etkinlikler yapıyoruz. Kısacası, öğrencilerimizi sınava en iyi şekilde hazırlamak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Gelecek yıl da bu yılın üzerine ekleyerek, başarımızı artırmak için çalışacağız” diye konuştu.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.