EŞ BAŞKANLAR, AKDENİZ BELEDİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU MALİ TABLOYU AÇIKLADI

Sarıyıldız ve Arslan belediye personeli ile bir araya gelerek yeni dönemin yol haritasını anlattı

Güncel Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 19:11:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Sarıyıldız ve Arslan belediye personeli ile bir araya gelerek yeni dönemin yol haritasını anlattı

Eş Başkan Sarıyıldız; “Akdeniz Belediyesi’ni, yaklaşık 700 milyon TL; hak edişlerle birlikte 800 milyon TL’ye yakın bir borçla devralmış durumdayız. Önceki yönetim tarafından çok ciddi bir borç batağı, ağır bir mali yük bırakıldı. Yakın dönemde kemer sıkma politikası bizleri bekliyor olacak. Fakat nihayetinde mesai arkadaşlarımızla özveriyle çalışarak bu ağır yükün altından hep birlikte kalkacağız.”

Eş Başkan Arslan; “Seçim döneminde bize karşı yapılmak istenen algılarla ilgili olarak gerekli hukuki ve yasal mücadelemizi elbette vereceğiz. Nihayet 5 yılın sonunda da Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız’a yapılmak istenen algının ne kadar boş olduğunu göstereceğiz. Biz, kimsenin işiyle, ekmeğiyle oynamak için seçilmedik. Bütün emekçilerin yanında olacağımızı dün de söyledik, bugün de söylüyoruz.”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıda kurum personeli ile bir ara geldi. Belediye personeline ilk hitap eden Sarıyıldız; “Göreve gelir gelmez ilk işimiz başkanlık makamının kapılarını sökmek oldu. Biz, birileri gibi koruma ordularıyla gezmeyeceğiz.

Daima halkımızın içinde olup onların hizmetkârı olacağız. Elbette farklı dünya görüşüne, farklı köken ve inançlara sahip insanlar olarak bir aradayız. İnsanların fikri, inancı bizim için hiçbir zaman gündem olmadı. Herkes farklı siyasi anlayışlara sahip olabilir, farklı dil ve kültürden gelebilir. Bu da insan olarak doğamızdan kaynaklıdır. Tam da bu noktada farklılıklarımızın eksikliğimiz değil zenginliğimiz olduğu bilinci ve inancıyla her zaman için Mersin ve özellikle de Akdeniz gibi zenginliklerimizin bir arada yaşadığı bu bölgemizde, farklılıklarımızın daha da korunup kollanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“Halkın, belediyenin sermayesi kirli oyunlara peşkeş çekildi”

Seçim sürecinde kendileri hakkında, kamuoyunda kötü ve yanlış bir imaj yaratılmak istendiğinin de altını çizen Eş Başkan Sarıyıldız; “Özellikle bizlerin şahsında temsil ettiğimiz gelenekle ilgili olarak, ‘Yönetime geldiklerinde farklı görüşten olanlara zulmedecekler, işten çıkarmalar olacak. İnsanların dinine, inancına, fikrine göre ayrımcılık yapacaklar’ gibi kötü algılar yaratıldı. Ne yazık ki buna kendine gazeteci diyen insanlar da alet edildi. Tabi biz bunun perde arkasında dönen kirli oyunları

da biliyorduk. Halkın ve belediyenin sermayesinin bu kirli oyunlara nasıl peşkeş çekildiğini personel olarak sizler de halkımız da gördü” diye konuştu.

“Hepimizin tek derdi, halkımıza en iyi hizmeti nasıl sunacağımız olacak”

“Halkımız şunu bilsin ki bir insan başı açık veya kapalı diye, bir insan Kürt, Türk, Arap, Roman, Rum, Alevi, Sünni veya Hristiyan diye ayrımı görmez. Tam tersi, bizler bununla övünç duyarız” diyen Sarıyıldız; “Akdeniz; bu kapsayıcılığı başarırsa başarılı bir belediyecilik anlayışı geliştirecektir. Aksi halde karşıtımıza benzeriz. Bu dönem hiçbir arkadaşımıza ayırım yapmadan, herkesin belediyenin emekçisi, üreticisi olduğu bilinciyle eşit yaklaşacağımızı belirtmek isterim. En değerli çalışanımız, mesai arkadaşımız, işini en iyi yapanlar olacak. Bu saatten sonra hepimizin tek derdi, halkımıza en iyi hizmeti nasıl sunarız olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Sarıyıldız; Akdeniz Belediyesi’ni, ilçe halkının sığındığı bir limana benzeterek; “Bizler, bu mesajı tekrar vermek için de göreve gelir gelmez yaptığımız ilk iş başkanlık makamının kapılarını sökmek oldu. Vatandaşımız, diledikleri zaman bize ulaşabileceklerini görsün ve hissetsinler istedik. Biz, koruma ordularıyla kendini halktan geri çeken bir pratik içindeki yöneticilerden olmayacak, halkımızla her daim iç içe ve bir arada olacağız” diye konuştu.

“Siyaseti siyasetçilere bırakıp halkımıza hizmet üretmek için çalışacağız”

Akdeniz’in bazı mahallelerinde halen kanalizasyon altyapısı ve kaldırımı olmayan sokaklar bulunduğunu, park olmadığı sokak aralarında oynayan çocukların araç çarpmalarına maruz kaldığını kaydeden Sarıyıldız, şöyle konuştu; “Biz siyaseti, siyasetçilere bırakacağız. Bizler, halkımıza hizmet üretmekle uğraşacağız, kendimize bunları dert edeceğiz ve projelerimizle halkımıza gideceğiz. Ne yazık ki önceki yönetim belediyemizi çok ciddi bir borç krizi altında bıraktı. Yaklaşık 700 milyon TL; hak edişlerle birlikte 800 milyon TL’ye yakın bir borçla belediyeyi devralmış durumdayız.

Çok ciddi bir borç, ciddi bir yük… Bu anlamda önümüzde bir kemer sıkma politikası bizi bekliyor olacak. Fakat nihayetinde mesai arkadaşlarımız özveriyle çalışırsa bu yükün de altından kalkarız. Yeter ki birbirimize güvenelim. Önceki yönetimin yaptığı güzel uygulamalara, halkımızın yararına olan hizmetlere devam edeceğiz. Ama faydasız, halkın çıkar ve menfaatine aykırı yanlış uygulamaları kaldıracağız.”

“Bize karşı yapılmak istenen bütün algıları boşa çıkaracağız”

Eş Başkan Nuriye Arslan ise konuşmasına, belediye personelinin geçmiş Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek başladı. Önlerinde 5 yıllık bir yönetim süreci olduğunu kaydeden Arslan; seçim kampanyası sırasında kendileri hakkında hiç doğru olmayan, gerçeklikten uzak şeyler söylendiğini dile getirdi. “Siyasette rekabetin bir ölçüsü olması gerektiğini belirten Arslan; sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tabi yasal boyutuyla ilgili olarak gerekeni yapacağız. Şunu tüm çalışma arkadaşlarımıza net söyleyeyim ki 5 yılın sonunda Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız’a yapılmak istenen algının ne kadar boş olduğunu hep birlikte göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz, kimsenin ekmeğiyle uğraşmak için burada değiliz. Bütün emekçilerin yanında olacağımızı dün de söyledik, bugün de yarında söylüyoruz. Bu bizim yerel yönetimlerde temel ilke ve anlayışımızdır. Biz, genel siyasetten uzak, tamamen yerel yönetimler odaklı bir çalışma izleyeceğimizi, tamamen Akdeniz

halklarına hizmete odaklı bir pratiğimizi olacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Bunu da hep birlikte yapacağız.”

“Gerekirse elimize süpürgeleri alıp sokaklarımızı kendimiz temizleriz”

Eş Başkan Arslan; Akdeniz Belediyesi’nin, mali anlamda çok iç açıcı bir durumda olmadığını kaydederek; “Adeta ağır bir hasta devraldık, bunu da herkesin bilmesinde fayda var. En basiti, bayram ağzı, bütün saha iş makinelerini bile çektiler, sokakları çöpe terk ettiler. Ama biz öyle güzel bir gelenekten geliyoruz ki tıpkı Van örneğinde olduğu gibi, gerekirse eş başkanlar olarak elimize süpürge ve kürekleri alıp sokaklarımızı kendimiz temizleriz. Tek amaç ve hedefimiz, halklarımıza güzel ve eşit hizmetler ulaştırmak, işçinin ve emekçinin yanında olmak… Akdeniz; renkleri, inançları ve farklı kültürleriyle örnek bir ilçemiz. Bizler de bu zenginlikleri koruyup esas alarak yerel yönetim anlayışımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Eş Başkanların konuşmasının ardından salonu dolduran Akdeniz Belediyesi çalışanları da farklı konular hakkında görüşlerini, çeşitli eleştiri ve önerilerini dile getirdi. Eş Başkanlar Arslan ve Sarıyıldız; ayrıca Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü sahalarını da ziyaret ederek burada çalışan personel ile bir araya geldi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.