MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ “ARTAN KONUT VE KİRA FİYATLARI EMEKLİLERİMİZİ DE VURDU!”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin sorunlarını ve taleplerini, bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de söz alarak gündeme taşıdı.

Güncel Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 20:30:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin sorunlarını ve taleplerini, bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de söz alarak gündeme taşıdı. Artan konut kira fiyatlarının, Türkiye'deki öğrencileri, asgari ücretli çalışanları ve şimdi de emeklileri olumsuz etkilemeye devam ettiğini ifade eden Kocamaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a Yüksek huzurevi fiyatlarıyla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.
 
“İYİ PARTİ OLARAK, TÜM EMEKLİLERİN SESİNİ MECLİSTE SÜREKLİ DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ülke genelinde artan konut kiraları emeklilerin de hayatını olumsuz etkiledi. Emekli aylıklarıyla zar zor geçinen birçok emekli huzurevlerine başvuru yapıyor. Devletin huzurevlerinde yeterli yer olmaması da bu krizin başka bir boyutunu gözler önüne seriyor.
 
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de söz alarak artan konut kiralarından en fazla etkilenen kesimlerden biri olan düşük maaşlarla geçinmeye çalışan emeklilerin sorunlarını gündeme taşıdı.
 
30-40 yılını devlete, millete hizmetle geçirmiş emeklilerin hayatlarının son döneminde adeta ölümle burun buruna bırakıldığını ifade eden Milletvekili Kocamaz, emeklilerin sorunlarını İYİ Parti olarak, tüm emeklilerin sesini Mecliste sürekli dile getirmeye devam edeceklerini vurguladı.
 
KOCAMAZ, BAKAN GÖKTAŞ’A SORDU: “YÜKSEK HUZUREVİ FİYATLARI EMEKLİLERİMİZİN DE HUZURUNU BOZMUŞTUR. BU KONUDA BİR ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”
 
TBMM kürsüsünde söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a Yüksek huzurevi fiyatları emeklilerimizin de huzurunu bozmuştur. Bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? diye sordu.
 
Kocamaz, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Göktaş'a sormak istiyorum: Artan konut kiralarından en fazla etkilenen kesimlerden biri de düşük maaşlarla geçinmeye çalışan emeklilerimizdir. Yüksek kiraları ödeyemeyen emeklilerimiz bugün maalesef ya yıllardır yaşadıkları mahalleden ve komşularından ayrılarak kirası daha ucuz mahallelere taşınıyor ya da devlete ait huzurevlerine başvuruyor ancak devlete ait huzurevlerinde aylar, hatta yıllar sonrasına randevular veriliyor. Eskiden emeklilerimizin rahatlıkla kalabildiği özel huzurevlerinin fiyatı ise çok pahalanmış durumda; geçen yıl aylık 35 bin TL olan en ucuz özel huzurevleri bu yıl 50 bin TL'ye yükselmiştir. Yüksek huzurevi fiyatları emeklilerimizin de huzurunu bozmuştur. Bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.