Mersin Bizim Platformu ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde ''Mersin Yerel Basın Çalıştayı''

Mersin'de bir otelde düzenlenen programa MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent UYSAL, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya TEPE, MHP Mersin İl Başkanı Serdar SOYDAN ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Güncel Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 17:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mersin'de bir otelde düzenlenen programa MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent UYSAL, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya TEPE, MHP Mersin İl Başkanı Serdar SOYDAN ve çok sayıda gazeteci katıldı.
İlk olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent UYSAL, eylül ayı boyunca Mersin'de birçok çalıştay yapacaklarını, bu çalıştaylardan çıkan sorunları, ekim ayı itibariyle başlayacak olan yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirerek, sorunların çözümü noktasında somut adımlar atmanın önemine değindi. İlk olarak Mersin Yerel Basın Çalıştayı'nı gerçekleştirdiklerini belirten UYSAL, Mersin'in sorunlarının çözüme kavuşturulması için Mersin Basını'yla uyumlu bir işbirliği kuracaklarını vurguladı.
Ardından söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya TEPE, yapmış olduğu konuşmada, bu tür programların, Mersin Basını'nın yaşamış olduğu ve kronikleşmiş problemlerin çözümü noktasında hayati önem taşıdığını belirtti. Tepe, gazetecilerle birlikte gerçekleştirilen çalıştayda ortaya çıkan problemlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelerek çözüme kavuşturulması, Anadolu Basını'nın içinden geçtiği zorlu çalışma koşullarında nefes aldırıcı bir etki yaratacağını söyledi.
İki oturum halinde gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda, Nişantaşı Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan TAN tarafından ''Dijital Medya Çalışmaları ve İnternet Gazeteciliği'' başlıklı sertifikalı eğitim verildi. Soru-cevap bölümüyle gazeteciler, merak edilen sorulara ve sorunlara yanıt aradı.
İkinci oturumda yerel basının sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Bu bölümde bir konuşma ve değerlendirme gerçekleştiren Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya TEPE, yerel basının mevcut durumu hakkında bilgilendirmeler yaparak, gazetecilerle birlikte yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini tartıştı.
Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi. 
Mersin Yerel Basın Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi MHP Mersin Milletvekili Dr. Levet UYSAL tarafından, Ekim ayında başlayacak olan yeni yasama döneminde TBMM gündemine taşınacak
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.