KARAKUCAK GÜREŞLERİ 30 AĞUSTOS’TA TOROSLAR’DA

Toroslar Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Karakucak Güreşleri, 30 Ağustos Zafer Bayramında Gözne Mahallesi Güreş Alanında yapılacak.

Güncel Yayın: 24 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2023 17:51:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toroslar Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Karakucak Güreşleri, 30 Ağustos Zafer Bayramında Gözne Mahallesi Güreş Alanında yapılacak.

Ata sporu güreşi, gelecek nesillere aktaran Toroslar Belediyesi, bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri için dolu dolu bir program hazırladı. Ünlü sanatçılar Ogün Sanlısoy ve Ece Mumay konserleriyle, Zafer Bayramının 101.yılında coşku dolu bir kutlama hazırlayan Toroslar Belediyesi; Karakucak Güreşlerini Gözne Mahallesi’nde Mersinlilerle buluşturacak.

Türkiye’nin dört bir yanından sporcuların katılacağı müsabakalar; Yıldızlar, Büyükler ve Minikler olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’da başlayacak olan Karakucak Güreşlerinde dereceye giren sporculara madalya ve para ödülü verilecek.

7’DEN 7’E YÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ KARAKUCAK GÜREŞLERİMİZE BEKLİYORUZ

“Hem zaferimizi kutlamak hem de ata sporunu yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz Karakucak Güreşlerimize, ülkemizin dört bir yanından gelerek er meydanına çıkacak olan tüm sporculara başarılar diliyoruz” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 7’den yetmişe tüm hemşehrilerini müsabakaları izlemeye davet etti.

30 Ağustos’un Türk milletinin vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin zaferi olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm dünyaya haykırdığımız bu destan Türk milletinin sonsuza dek sürecek olan bağımsızlığını perçinlemiş, bu konuda asla taviz verilmeyeceğini tarihe not düşürmüştür. Bundan 101 yıl önce kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.